Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Întrebări frecvente
Probleme de autentificare și înregistrare
De ce nu mă pot autentifica?
De ce trebuie să mă înregistrez?
De ce sunt scos afară din forum automat?
Cum fac să nu îmi apară numele de utilizator pe listele de utilizatori conectați?
Mi-am pierdut parola!
Sunt înregistrat dar nu mă pot autentifica!
M-am înregistrat cu ceva timp în urmă dar nu mă mai pot autentifica?!

Preferințe și setări
Cum îmi schimb setările?
Orele nu sunt corecte!
Am schimbat zona de fus orar și ora tot este greșita!
Limba mea nu este în listă!
Cum pot afișa o imagine sub numele meu de utilizator?
Cum îmi schimb rangul?
De ce când folosesc legătura de email al unui utilizator îmi cere să mă autentific?

Probleme de scriere/publicare a mesajelor
Cum deschid un subiect în forum?
Cum pot modifica sau șterge un mesaj?
Cum pot să îmi adaug semnatura la mesaj?
Cum pot crea un sondaj?
Cum modific sau șterg un sondaj?
De ce nu pot să accesez un forum?
De ce nu pot vota în sondaje?

Formatări și tipuri de mesaje
Ce este codul BB?
Pot folosi HTML?
Ce sunt Zâmbetele?
Pot publica imagini?
Ce sunt anunțurile?
Ce sunt subiectele lipicioase (sticky)?
Ce sunt subiectele blocate?

Niveluri de utilizatori și grupuri
Cine sunt administratorii?
Cine sunt moderatorii?
Ce sunt grupurile de utilizatori?
Cum pot să fac parte dintr-un grup de utilizatori?
Cum pot deveni moderatorul unui grup de utilizatori?

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Tot primesc mesaje private nedorite!
Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!

Întrebări despre phpBB 2
Cine a scris acest program?
De ce nu este facilitatea X disponibilă?
Cu cine iau legatura pentru probleme legate de abuzuri și/sau juridice legate de acest program?

 

Probleme de autentificare și înregistrare
De ce nu mă pot autentifica?
V-ați înregistrat? Serios vorbind, trebuie să vă înregistrați pentru a vă autentifica. Ați fost exclus de pe site (un mesaj vă apare pentru a vă indica acest lucru) ? Dacă da, ar trebui să contactați adminstratorul site-ului sau forumului pentru a afla motivul. Dacă sunteți înregistrat și nu sunteți exclus și tot nu vă puteți autentifica, atunci verificați foarte bine numele de utilizator și parola. De obicei, aceasta este problema. Dacă nici aceasta nu este soluția, luați legătura cu administratorul forumului pentru că forumul ar putea fi incorect configurat.
Sus
De ce trebuie să mă înregistrez?
S-ar putea să nu fie nevoie, depinde de adminstratorul forumului dacă e nevoie să vă înregistrați sau nu. Oricum, înregistrarea vă va oferi acces la opțiuni care nu sunt disponibile utilizatorilor anonimi cum ar fi imagini asociate, mesaje private, trimiterea de email-uri altor utilizatori, înscrierea în grupuri etc. Durează doar câteva momente să vă înregistrați , așa că vă recomandăm să vă înregistrați.
Sus
De ce sunt scos afară din forum automat?
Dacă nu activați opțiunea Autentifică-mă automat la fiecare vizită, atunci când vă autentificați veți fi autentificat doar pentru o perioadă prestabilită. Această măsură previne ca cineva să se folosească de contul dumneavoastră. Pentru a rămâne autentificat, bifați această opțiune la autentificare, dar acest lucru nu este recomandat dacă accesați forumul de la un calculator utilizat de mai multe persoane, cum ar fi de la o bibliotecă, cafenea internet, facultate etc
Sus
Cum fac să nu îmi apară numele de utilizator pe listele de utilizatori conectați?
În profilul dumneavoastră veți găsi o opțiune Ascundeți indicatorul de conectare, și dacă veți seta această opțiune pe Da veți fi vizibil doar pentru administratori și pentru dumneavoastră. Veți fi numărat ca utilizator ascuns.
Sus
Mi-am pierdut parola!
Nu intrați în panică! Parola dumneavoastră nu poate fi refăcută, dar poate fi resetată. Pentru a realiza acest lucru, mergeți la pagina de autentificare și folosiți legătura Mi-am uitat parola, urmați instrucțiunile și ar trebui să puteți să vă autentificați în scurt timp.
Sus
Sunt înregistrat dar nu mă pot autentifica!
Mai intâi verificați dacă ați introdus numele de utilizator și parola corect. Dacă sunt corecte, atunci fie, dacă este activată opțiunea COPPA și ați dat bifat Sunt de acord cu aceste condiții și declar că am sub 13 ani la înregistrare, va trebui să urmați instrucțiunile primite, fie contul dumneavoastră trebuie să fie activat. Unele forumuri obligă ca toți utilizatori noi să își activeze conturile , fie către dumneavoastră personal, fie de către administrator înainte de a vă puteți autentifica. Când v-ați înregistrat ați fi aflat dacă este necesară activarea. Dacă ați primit un email atunci urmați instrucțiunile. Dacă nu, sunteți sigur că ați specificat corect adresa de mail ? Unul din motivele pentru care activarea este folosită este pentru a preveni abuzul de către utilizatori pirat anonimi. Daca sunteți sigur că adresa de mail folosită este corectă atunci încercați să contactați administratorul.
Sus
M-am înregistrat cu ceva timp în urmă dar nu mă mai pot autentifica?!
Cele mai probabile motive sunt: ați folosit un nume de utilizator inexistent sau o parolă greșită (verificați-vă email-ul pe care l-ați primit când v-ați înregistrat) sau administratorul a șters contul dumneavoastră dintr-un motiv sau altul. Dacă motivul este al doilea, atunci poate nu ați scris nici un mesaj ? Se obișnuiește ca forumurile să excludă periodic utilizatorii care nu au scris nimic pentru a reduce mărimea bazei de date. Încercați să vă înregistrați din nou și să vă implicați în discuții.
Sus

Preferințe și setări
Cum îmi schimb setările?
Toate setările dumneavoastră (dacă sunteți înregistrat) sunt stocate în baza de date. Pentru a le schimba folosiți legătura Profil (în general afișată în partea superioară a paginilor dar nu întotdeauna). Acest lucru vă va permite să vă schimbați toate setările.
Sus
Orele nu sunt corecte!
Orele sunt aproape sigur corecte, dar ceea ce dumneavoastră s-ar putea să vedeți că toate orele afișate sunt într-o zonă cu fus orar diferit față de cea în care sunteți. Dacă este așa, ar trebui să vă schimbați setarea din profil pentru zona de fus orar în care sunt