Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Alternator de Tico pe Oltcit

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Pentru a scăpa de stresul releelor proaste și a altor probleme, încurajat de reușita altor colegi forumiști, am purces la adaptarea unui alternator de concepție mai nouă pe mașina mea Oltcit alias Șoimul Mileniului.
Alternatorul de Tico se adaptează pe motoarele noastre foarte ușor fiind nevoie doar de două distanțiere, două șuruburi M8 și o curea de alternator de Tico.
Distanțierele se montează între urechile alternatorului și suporturile de pe motor. Pentru șurubul de jos eu am făcut un distanțier din urechea unui alternator original de Oltcit, iar pentru cel de sus de la întinzător am folosit bucșa crestată ce s-a aflat pe suportul alternatorului de Tico.
Șurubul de fixare de sub alternator(cel lung) trebuie să fie M8 deoarece găurile alternatorului sunt de 8, spre deosebire de șurubul original care este de 10. Se poate folosi un șurub mai lung pentru a trece prin ambele urechi de prindere și montarea unei piulițe în partea din spate, sau, neavând unul așa lung, puteți proceda așa cum am făcut eu și anume extrăgând bucșa crestată aflată inițial în gaura urechii din spate și montând acolo o piuliță ajustată un pic cu flexul. Cine are acces la un strung poate face o bucșă filetată.
Atenție! Inițial gaura de sus de la alternator nu se aliniază cu canalul suportului întinzător și pentru alinierea lor se trage întinzătorul folosind o țeavă care se bagă pe suport în așa fel încât atunci când se trage de țeavă să nu se deformeze canalul pe care culisează șurubul de prindere.
Legătura la instalația electrică se face ținând cont de schema desenată pe capacul alternatorului. La borna cu șurub se pune papucul cu plus de la baterie. La mufa cu cei doi papuci notați L și IG se leagă firele pentru becul din bord și releu. Înr-adevăr, așa cum spunea Cristian, galben este + iar verde este becul martor. Eu am conectat alternatorul tot la ștecherul original al instalației cu ajutorul a dai papuci tată. Atenție, papucul pentru bec este mai îngust.
Poze:
Și un filmuleț:
http://www.youtube.com/watch?v=rd8LjxLX7aM&feature=youtu.be
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community