Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Problema cu luminile

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Am patit urmatoarea chestie astaseara. Mergeam cu faza scurta aprinsa si am scimbat pe faza lunga,s-a aprins cateva secunde,apoi a slabit in intensitate si s-a stins de tot. Am ramas numai cu faza scurta. Stiu ca la Oltcit,farurile nu sunt trecute prin sigurante(contactele satelitului suporta tot curentul consumat) Ce s-a putut intampla oare ? Fiind intuneric nu am avut cum sa ma uit. E posibil sa mi se fi ars salelitul de lumini ? ferifica rotita cu contacte de la blocul de lumini ,. Cum ajung la ea,desfac satelitul(nu am desfacut niciodata) Cum se desface ? scoti capacul din fata al satelitului. (ala unde sunt beculetele). demonteaza capacul ala de deasupra prin care se vad martorii [becurile ce indica fiecare circuit aprins]si pe centru este o rotita cu dinti ca un pinion ,incearca sa -l fixezi bine pe axul sau ,Atentie ca e de plastic si are o siguranta ,saibe si arc ,capacul are ceva picioruse tot de plastic .

nu stiu daca m-ai inteles ,practic stiu dar nu prea pot explica . dar flash-ul iti merge?

oricum parerea mea :

1. daca tot trebuie sa umblii la el ... da-l cu totul jos ... si verifica fiecare contact ... are contacte platinate care in timp se mai pot arde sau impusca ...curata-le pe toate, verifica sa faca contact cand le actionezi si da-le un spray de contact ..

2. din cate stiu la majoritatea contactelor se ajunge daca dai jos capacul din spate ...si pe masina nu prea ai posibilitatea sa ajungi acolo ...

3. cu rotita nu mai stiu daca ajungi la ea prin fata sau nu ... dar vad ca stiu altii.

4. in legatura cu capacul de la satelit: daca nu reusesti sa il scoti cu mana ... baga foarte usor o surubelnita mica intre butonul de comutare a fazelor si capac (acuma nu stiu cum sa iti explic cum sa tragi de surubelnita ... oricum capacul iese inspre tine) si il desfaci din partea de sus ... apoi urmeaza partea de jos ...ai grija ca asa cum spune si barutu capacul are 4 picioruse mici de plastic care se rup foarte repede ... Da flash-urile merg,am fost si am probat acuma. atunci inseamna ca problema e strict din satelit de la rotita de la despre care ti-au zis colegii Multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru ajutor,vad eu maine ce este. Ai rezolvat problema satelitului? Da,am schimbat satelitul,era din contacte. Ma bucur ca ai rezolvat! Să o luăm cronologic:
- mai întâi nu a mai mers flash-ul
-peste ceva timp(în primăvară) am descoperit că nu merg luminile de ceață.
-astăzi nu am mai avut poziții, lumini la bord(ceasuri), lumini la comanda încălzirii și nu se mai aprinde nici martorul de pe satelit.
Satelitu să fie?
Mor de drag dacă trebuie să-l schimb pe țânțarii ăștia!
Coroziune in sigurante sau in mufa cu 3 pinii ce coboara de la borna.
Satelitul il verifici usor:Desfaci capacele si cu un fir inchizi contactele.Daca se aprind luminile satelitul este vina.Dar nu cred.... A fost din tabloul de siguranțe și din satelit. S-a rezolvat după o curățire cu wd40. Totuși luminile de ceață totuși nu funcționează. Vedem mai la primăvară.
Mulțumesc Robertino. Daca tin bine minte, e o mufa sub scaunul soferului, care duce la lampile spate, poate trebuie curatat si acolo. O să caut și pe acolo.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community