Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Turist... printre oameni

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Deschid un subiect care ar putea interesa pe mulți. Mai tot omul dorește să petreacă cîteva zile într-un loc inedit, în concediu sau în diferite ocazii.
Cam în toată țara sunt membri aici, care pot da o informație, sau au fost acolo, sau pot expune orice interesant pe acest subiect.

Încep eu,
Doresc să-mi petrec 1 Mai în Piatra-Neamț.
Îmi poate recomanda cineva o pensiune bună, cu tarife și servicii bune, preferabil, din ce am studiat pe net, cît mai aproape de lac, cu vedere spre acesta; deasemeni ce obiective de interes (telegondolă, grădină zoologică, etc).
Și dacă există vreo linie regulată de microbuz spre Bicaz, pînă la baraj. ...bine că mi-a sărit în ochi topicul, că altfel mai deschideam unul aiurea.

N-am mai ajuns de 1 Mai; am ajuns de.. sfîrșit' septembrie.

A fost frumos. Ceva peripeții cu cazarea, ne-am dus la plesneală, la trei sau patru vile nu mai aveau locuri. Am văzut pe firma unui hotel de la stradă același preț ca la vile, și n-am mai ezitat...

Era spațios, curat, iar priveliștea... fenomenală.
Seara, cu tot frigul, am fost în oraș. E curat, era destul de liniștit, Cuejdul abia susura în albia lui. Frumușele clădiri moderne, parcurile la fel...

A doua zi a fost mai frumos, urmărind cum se ridică soarele peste lac (Bîtca Doamnei). Peste el se ridica măgura cetății Petrodava.


Lacul servește și ca baraj de acumulare pentru o mică hidrocentrală:


Vestiții "ursuleți" - un punct de reper la ieșirea spre Bicaz


În oraș nu am ratat plimbarea cu telegondola, pînă sus pe Cozla.


Se amenajează ceva interesant acolo sus, și probabil iarna cu telescaunul și pîrtia de schi funcționale ar fi fost și mai frumos.
De acolo sus, peisajul e unul unic. La stînga - deal și șes pînă la un orizont destul de îndepărtat. La dreapta, munte, Ceahlău... un punct foarte interesant, chiar la limite. Despărțite de Pietricica.

Am mîncat ceva la restaurantul cu specific pur romînesc moldovenesc de munte. Pînă ne-a venit meniul ne-a adus din partea casei, tradițional într-un căuș de lemn, jumări cu ceapă, și o cănuță de pălincă cum n-am băut în viața mea. Un complex de tărie și arome de... m-a lăsat perplex. (și eu unul nu agreez tăriile).


Ca haiducii, pe chiei de oaie....


Orașul e liniștit și frumos în după amiază de duminică.


Am plecat relaxat, mi-a plăcut, deși alte idei mă vor reîntoarce în primăvară.
Zephirus a scris:...ne-a adus din partea casei, tradițional într-un căuș de lemn, jumări cu ceapă, și o cănuță de pălincă ...
Nu te-ai putut abtine ??? A trebuit sa-mi bagi sub nas ceea ce NU mai am voie ??? Meriti o chelfaneala pt asa ceva si sa stii ca nu te iert. O jumară, de poftă tot merge Laurențiu indiferent ce spune doctorul.
Frumos la Piatra neamț! frumos domle eu stiu si recomand tuturor acest colt di tara
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community