Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Noul cod rutier ( v-ati lovit de el ? )
Pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Diverse
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Salut

Sunt rugati sa posteze aici cei care au fost " trasi pe drapta " de cand a intrat in vigoare noul cod rutier, daca au fost avertizati sau mai rau amendati...cum vi se par amenzile fata de cele din trecut...pareri pro si contra ... Credeti ca noile sanctiuni vor contribui la o diminuare a contraventiilor rutiere.

Eu sambata seara ma intorceam de la Bz si am obsevat ca tot astia cu Oltcit si Dacia mergeau cu faza de intalnire aprinsa, se pare ca pt posesorii de " MASINI " aceasta prevedere nu exista ( sau poate aveau bateria consumata ), prin cele 2 filtre pe langa care am trecut erau oprite numai masini romanesti, cu toate ca mergeau regulamentar si in spatele lor erau bolizi ce "flesuiau in draci " ...... intotdeauna o sa vezi oprite in special masini romaneshti, principiul dupa care se ghideaza militzienii este "daca are oltcit sau dacie nu e destul de shmecher sa mi-o traga, pot sa-i dau amenda ca nu are centura, chiar daca mai sunt 40 de mercedesuri pe linga el cu shoferi care nu poarta centura"
Pasha a scris:intotdeauna o sa vezi oprite in special masini romaneshti, principiul dupa care se ghideaza militzienii este "daca are oltcit sau dacie nu e destul de shmecher sa mi-o traga, pot sa-i dau amenda ca nu are centura, chiar daca mai sunt 40 de mercedesuri pe linga el cu shoferi care nu poarta centura"


asta pentru ca, nici un sef de-al lui nu mai are oltcit sau dacie. e mai usor sa opresti un om cu o masina, alta decat cele strainesti, pentru ca nu are atata putere financiara sau PCR pe cat ar putea avea unul cu un jeep sau alfa romeo....
respect mai dragi colegi.... voi aveti ceva complexe legate de oltcit sau dacie?

fiti mai seriosi... daca ai oltcit tre sa fii scutit de centura? (nu ca alte marci ar fi scutite)
dati si voi dovada ca stiti sa circulati civilizat, chiar daca nu aveti masini de la 30 mii de coco in sus
e mai importanta demnitatea unui individ decat marca masinii care o conduce

nici cu oltcitu nici cu loganu nu ma simt inferior fata de alti "colegi" de trafic
nici daca respect regulamentul nu ma simt inferior fata de cei care nu-l respecta

cat priveste noul cod, nu am avut nici o problema inca, insa am inceput sa cam port centura, de frica "punctelor", iar asta cred ca va fi spre binele meu, nu al "militianului" care se uita daca o am sau nu

numai bine! nu e vorba de complexe, e pur shi simplu realitatea. inainte de noul cod rutier am luat amezi in circumstantze asemanatoare (acum, toamna asta, nu secolu' trecut): aglomeratzie, 5 metri in treapta 1, pauza, inca un metru, pauza, samd. imediat dupa semaforul cu blocarea ma opreshte indianul. amenda pentru centura. era cald, mergeam bara la bara, ce naiba sa fac cu centura pe mine ? ei bine, l-am lasat sa scrie procesul verbal dupa care l-am tzinut 20 de minute sa numaram citzi au centurile. din toata marea aia de mashini, doar 5 shoferi purtau centura. l-am intrebat de ce m-a oprit tocmai pe mine. raspuns: "pai eratzi primul la semafor". dar tot primii la semafor erau shi un 4x4 sji un audi... ma rog, atunci conta prea putzin amenda aia, acum m-ar deranja sa imi fur shi doua puncte.
dupa noul cod rutier... urcam de la unirii spre calarashi, spre intersectzia aia de la udrishte. pe linia de tramvai zburdau tuareguri shi m5-uri. pe cine a oprit militzianul ? pe-un taximetrist. nu am idee de ce, ca ala saracul nu facuse nimic.
in alta ordine de idei... militzienii sunt tot militzieni. nici macar 5% nu pot fi numitzi politzishti.

l.e. - militzianul care mi-a dat atunci amenda pentru centura putea sa incerce sa fluidizeze traficul, nu sa dea amenzi pentru centura... nu de alta, era strigator la cer cum se circula shi el "buchisea" la procesul verbal... ca e al naibi de greu sa scrii.
Pasha a scris:dupa noul cod rutier... urcam de la unirii spre calarashi, spre intersectzia aia de la udrishte. pe linia de tramvai zburdau tuareguri shi m5-uri. pe cine a oprit militzianul ? pe-un taximetrist. nu am idee de ce, ca ala saracul nu facuse nimic.
Ai voie pe linia de tramvai, dac
DanSlotea a scris:Ai voie pe linia de tramvai, dac nu era in intersectzie. dar nu ma intereseaza ce a zis sheful politziei rutiere, ci ceea ce scrie clar in lege: daca ai doua benzi de circulatzie nu ai voie pe linia de tramvai... cu atit mai mult cu cit aia depasheau coloana oprita la semafor (putzin mai departe). iar pe taximetrist l-a oprit dincolo de intersectzia cu pricina.
Pasha a scris:nu ma intereseaza ce a zis sheful politziei rutiere, ci ceea ce scrie clar in lege...
Poti circula pe linie atit timp cit nu este ocupata tramvai. In intersectie, linia de tramvai trebuie lasata libera.

Art. 107 alin. 3 din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:

Daca in intersectie circula si tramvaie, iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua sau mai multe rinduri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rind, lasind liber traseul tramvaiului. Bre, cand o sa fiu io dictator, o sa fie art1 alin 1 "Conducatorii de masine Olcit are voie sa circule dupa cum vrea pilula lor pe unde vrea ei si toti soferii si vatmanii de tramvaie si troleee are datoria sa-i evite si sa la lase liber ca ei are masine bune cele mai bune." laurentiu, nu vorbeam de intersectzie, ci de portziunea de pina in intersectzie. unde sunt doua benzi. adaugam la asta coloana oprita la semafor. parca era defilarea suv-urilor pe linia de tramvai. data viitoare opresc shi-l intreb pe indian daca a cumparat bilet, ca prea sta shi se uita ca la spectacol. nu de alta, dar daca imi pun mintea cu el eu am de cishtigat, in general nu vreau sa-mi fac obligatzii, dar pot sa i-o trag shi eu indianului daca se enerveaza shi se ia de mine, poate mai rau decit aia cu suv-urile. ash putea sa-i fac probleme shi cind are dreptate el, dar daca ma shtiu cu musca pe caciula mi se pare nedemn sa fac asta. cred ca m-am nascut fie unde nu trebuia (tzara), fie cind nu trebuia. am principii imbecile de genul "respecta-i pe cei din jur ca sa potzi pretinde respect" shi imi creshte tensiunea cind vad ca unii sunt mai egali decit altzii (in fatza reprezentantzilor legii).
EEK! a scris:Bre, cand o sa fiu io dictator, o sa fie art1 alin 1 "Conducatorii de masine Olcit are voie sa circule dupa cum vrea pilula lor pe unde vrea ei si toti soferii si vatmanii de tramvaie si troleee are datoria sa-i evite si sa la lase liber ca ei are masine bune cele mai bune."


bre... nu uita si de lozinca partidului: oltcitul e mai bun decat dacia!! eventual sa se invete inca din scoala treaba asta.
aaa... si sa existe si un imn pe aceasta tema.
se poate???
pupa a scris:
bre... nu uita si de lozinca partidului: oltcitul e mai bun decat dacia!! eventual sa se invete inca din scoala treaba asta.
aaa... si sa existe si un imn pe aceasta tema.
se poate???

un imn nu se poate...dar doua mai mici cred ca se inghesuie prin legea noastra
in scoala de soferi am auzit ca oltcitul e mai bun...da nu credeam
Pasha a scris:laurentiu, nu vorbeam de intersectzie, ci de portziunea de pina in intersectzie.
OK, mergem si citim la art. 103 din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:

Pe drumul public cu cel mult 2 benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului linga axa drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia. m-am uitat special azi, in drum spre job, ca sa itzi pot raspunde. sa intzeleg ca linia aia alba continua de-a lungul liniei de tramvai inseamana ca acolo e o a treia banda destinata suv-urilor ? shi cum ar putea sa lase liber pentru tramvai (facind abstractzie de linia aia) de vreme ce pe celelalte doua benzi strau fraierii la coada bara la bara ? ma rog, nu asta e important, ci faptul ca majoritatea politzishtilor ramin militzieni, chiar daca erau in shcoala generala pe vremea cind se numeau asha la propriu. din cauza asta ma tem de noua lege, ca or sa fie tot timpul altzii mai egali. shi nu ma refer numai la participantzii la trafic. n-am auzit ca ar fi luat primaria amenda ca sunt canale fara capac pe calea grivitzei (de exemplu).
Pasha a scris: laurentiu, nu vorbeam de intersectzie, ci de portziunea de pina in intersectzie. unde sunt doua benzi. ... m-am uitat special azi, in drum spre job, ca sa itzi pot raspunde.
Daca s-a inteles ca iau partea celor care ii considera fraieri pe cei ce respecta legea, imi pare rau.
Nu am facut altceva decit sa-ti raspund EU la intrebare prin cele doua articole de lege citate integral.

http://www.antena3.ro/Cand-si-cum-ramanem-fara-permis-auto_rdr_24324_ext.html
Noul cod rutier d
Laurentiu a scris:Art. 107 alin. 3 din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:Daca in intersectie circula si tramvaie
Eu
DanSlotea a scris:Eu
Laurentiu a scris:
DanSlotea a scris:Eu
DanSlotea a scris:Dac
Laurentiu a scris:Dar e posibil ca in timpul stationarii tale pe lina de tramvai, acesta sa te "ajunga" din urma . Aceasta e logica articolului.
Pu
DanSlotea a scris:
Laurentiu a scris:Dar e posibil ca in timpul stationarii tale pe lina de tramvai, acesta sa te "ajunga" din urma . Aceasta e logica articolului.
Pu
Laurentiu a scris:Nu ti s-a intimplat sa faci coada la acelasi semafor de 2 sau 3 ori pina sa-l depasesti Si daca in timpul asta vine din spate tramvaiul, tu esti pe linie, nu-i blochezi trecerea
Tramvaiul poate prinde semaforul o singura data pe cind tie, iti poate creste barba pina sa iesi in intersectie. E un mijloc de transport de persoane care trebuie sa respecte un grafic de circulatie.
Nu mi s-a
DanSlotea a scris:Mul
Laurentiu a scris:
DanSlotea a scris:Mul
DanSlotea a scris:OF! Era chiar o mul acum o saptamana un prieten deal meu s-a ales cu permisul suspendat o luna pentru ca adresa din permis nu corespundea cu cea din buletin Chiar asa?!Nasol moment!Ar trebui sa citesc mai atent codul asta nou!Cine stie ce se mai ascunde prin el....
Carnet rutier
Probleme la zi de legislatie rutiera!
http://www.editiaspeciala.com/default.asp?newsid=23446&categorieid=6&scurt=1 Am si eu o curiozitate: stie cineva cum prevede noul cod rutier ca se face revizia? Inainte era o perioada de gratie de 3 luni, acum care mai sunt reglementarile?
MadWolf a scris:Am si eu o curiozitate: stie cineva cum prevede noul cod rutier ca se face revizia? Inainte era o perioada de gratie de 3 luni, acum care mai sunt reglementarile?
Eu prefer s Se poate face ITP-ul si inainte ca cel vechi sa expire??? Asta chiar ca nu stiam. Mda, al meu a expirat de vreo cateva zile (mai precis de vreo 10) si... ar trebui sa le fac o vizita. Da ,m-am lovit de le ca nu aveam luminile aprinse pe timp de zi...in loc sa pun
adrian-ar a scris:...poate in felul asta vor disp
MadWolf a scris: Se poate face ITP-ul si inainte ca cel vechi sa expire??? Asta chiar ca nu stiam. Mda, al meu a expirat de vreo cateva zile (mai precis de vreo 10) si... ar trebui sa le fac o vizita.
Po
waterresistro a scris:
adrian-ar a scris:...poate in felul asta vor disp Dupa mine: pot sa faca lege in care sa zica: ala de a depasit viteza cu 5km/h va fi condamnat la moarte, tot nu va muri nimeni. De ce Simplu. Tot militienii aia trebuie sa o aplice. Si obiceiurile vechi mor greu (ca sa traducem o zicala englezeasca sau americana, nu stiu exact). De obicei la noi se face tevatura la televizor o saptamana la orice chestie noua, ca sa dea bine si sa se vada si sefuletii aia pe la televizor, sa ii vada sefii lor (si in final seful al mare), dupa care, gata, batista pe tambal si mai departe. De celebrul si mult mediatizatul (si ineficientul) sistem de radare de pe DN1 mai zice cineva ceva Cam asa si cu noul cod rutier. A fost propus, s-a votat, s-a aprobat, bun puneti-l pe raft si mai departe. am si eu o intrebare ptr cunoscatori. Acum cu noul cod rutier se poate face scoala inainte de 18 ani? Se pot da examenele(sala si orasul) inainte de 18 ani?? Astept un raspuns concret la aceste intrebari??
Multumesc anticipat.
Raffy a scris:am si eu o intrebare ptr cunoscatori. Acum cu noul cod rutier se poate face scoala inainte de 18 ani? Se pot da examenele(sala si orasul) inainte de 18 ani??

Dupa cate am inteles se poate da inainte cu 3 luni sa implinesti 18 ani.
cristi_s a scris:
Raffy a scris:am si eu o intrebare ptr cunoscatori. Acum cu noul cod rutier se poate face scoala inainte de 18 ani? Se pot da examenele(sala si orasul) inainte de 18 ani??

Dupa cate am inteles se poate da inainte cu 3 luni sa implinesti 18 ani.
Cu 3 luni inainte, se poate face scoala de soferi. Examenul se da dupa implinirea virstei de 18 ani.
____________________________________________________________

L.E.

Se pare ca iar s-a modificat Noul Cod Rutier. Pt coliziuni mici, NU se mai accepta "datul la pace" la compania de asigurari. Se va practica, ca si pina acum, mersul obligatoriu la Politia Rutiera + declaratziile aferente. pffff scheise.....mai dureaza......pffffff ~x(
Deputatii au scos din noul Cod Rutier "amiabil" deoarece ei cred ca locul unei astfel de prevederi este in legea asigurarilor. Propunerea de eliminare din Cod a prevederii a apartinut Comisiei de specialitate. "Nu vrem sa eliminam constatul amiabil, ci am mentionat aceasta prevedere mai incolo in text. De altfel, tot textul Guvernului cu privire la constatul amiabil e amendabil si trebuie clarificat, intrucat societatile de asigurari nu sunt pregatite", a declarat presedintele Comisiei, deputatul PSD Ioan Bivolaru.
http://www.gandul.info/articol_25215/constatarea_amiabila___respinsa_in_parlament.html Toate amenzile Noului Cod Rutier
Laurentiu a scris:Se pare ca iar s-a modificat Noul Cod Rutier. Pt coliziuni mici, NU se mai accepta "datul la pace" la compania de asigurari. Se va practica, ca si pina acum, mersul obligatoriu la Politia Rutiera + declaratziile aferente.

Eu cred c
DanSlotea a scris:Eu cred c Adevarul e ca s-au inmultit foarte mult tamponarile astea "usoare".
Vorbim de sute de masini pe zi, zeci de proprietari care stau la cozi pt o "stampila" de la "nea'militzianu"...
Zgarieturile/loviturile gasite pe masina lasata regulamentar in parcare, si nici urma de "atentator" sunt un deliciu...

Nu exista bun simt, intoarceri peste linii continue, depasiri "printre urechile acului", ca unii, vezi-doamne se grabesc, fortarea intrarii in coloana desi nu au prioritate... astea sunt problemele la ora asta...
INDISCIPLINA, ca "las ca nu ma vede nimeni"...
Asta nu stiu ce cod rutier o va repara

Nu inteleg cum poti sa pleci cu masina lovita si constientizand ca ai lovit pe altcineva fara sa lasi un nr de tel ca sa rezolvi o problema care ai creat-o.

Trist, dar adevarat... trebuie reimplantat in constiinta romanilor conceptul "daca ai stricat, platesti", si eliminata complet sintagma "hotul neprins e om cinstit".
Daca nu, ce se intampla? Am scapat azi, maine nu-i bai ca scap sigur...

Adica... se intampla, nu zice nimeni... dar sa incerci sa scapi cu fata curata cand e clar ca esti de vina... mi se pare ca tine de educatie, nu de legislatie, nu? mai baieiti si eu daca as fii militian tot dacii si oltcituri as oprii sa le dau amenda de centura ,nu sunt clasificate ncap deci probabil ca nu au siguranta ca un tuareg su mertan cu 4 sau 5 stele la ncap , asa m-as gandii la siguranta voastra sa va amendez pt. centura! Very funny
Problema(mentalitatea) e alta: nu stii niciodata ce bastan se ''ascunde'' in spatele unui volan de tuareg sau mer
Laurentiu a scris:In 24 de ore esti obligat sa anunti "incidentul"
...
vei declara accidentul dupa 25 - 30 de ore de la producerea lui => caz penal. Asa e bine
1. Este nevoie doar de c Sunt perfect de acord cu formularul tip...
Am incercat sa caut si sa downloadez un astfel de document (declaratia pt. accidente fara victime umane) insa fara succes... in schimb se vand la "XEROX"-ul din fata politiei cu 0.3 RON, cand o copie este 2 RON... ma rog...
Era mai simplu daca il completam dinainte, ca sa nu mai pierd timpul pe acolo, nu? Dar e complicat pt militieni sapublice pe site un document de 2 pagini, asta e...
Mai este nevoie de foto-copii ale permisului, buletinului, talonului si politei RCA la constatare, iar militienii ies din ora in ora pt a-si nota avariile autoturismelor implicate, asa ca pierzi timpul asteptandu-i sa iti noteze pe declaratie treaba asta, dupa care ajungi la procesul verbal efectiv.
Destul de birocratic.
Scapi relativ usor daca nu e avarie mare, insa mi-e mila de cei care au pene imobilizante.

In alta ordine de idei, bataia co-accidentatilor deja e treaba care tine de penal, nu de civil... asa cred... deja e grav... desi, am auzit si astfel de cazuri din pacate.

Numai bine!
Aveti grija la voi si la altii!
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Diverse Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următoare
Pagina 1 din 6
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community