Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

IllumiShare - primul pas in teleportare

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
IllumiShare - primul pas in teleportare

De la e-mail-uri, SMS-uri și imagini expediate către prieteni și până la comenzi de obiecte pe care le facem pe Internet, toate aceste activități reprezintă, într-o oarecare formă, încercarea de a ne transmite între noi gânduri, realități, priveliști și chiar obiecte fizice – un fel de surogat al teleportării. Acum, această încercare este cu un pas mai aproape de realizare.

Click pentru a vedea imaginea 

Pasul cu pricina constă într-o nouă tehnologie recent prezentată de laboratoarele de cercetare Microsoft, tehniologie care reprezintă versiunea vizuală a „Teleportorului”: IllumiShare, un dispozitiv automat care le permite utilizatorilor aflați la distanță să își împărtășească obiecte fizice sau digitale arbitrare așezate pe orice fel de suprafață.

IllumiShare este interacțiune virtuală adusă la nivel „fizic”, totul cu ajutorul unui dispozitiv ce seamănă cu o veioză de birou, fiind alcătuit dintr-o cameră și un proiector reglate să transmită și să recepționeze imagini video către și dinspre un alt dispozitiv similar aflat la distanță - în aceeași cameră, sau pe cealaltă parte a Globului.

http://www.youtube.com/watch?v=ewmw8fUTa0Y&hd=1

Tot ce are de făcut utilizatorul de IllumiShare este să plaseze obiecte – cărți de joc, desene, jucării, dispozitive, sau chiar propriile palme – în câmpul vizual al dispozitivului, iar imaginile acelor obiecte vor fi trimise instantaneu către „interlocutor”.

Sistemul poate fi folosit, spre exemplu, pentru a crea în comun cu o altă persoană desene, sau pentru a lua notițe împreună, pentru a rezolva diferite exerciții, ori chiar pentru a juca jocuri. Prin urmare, noua tehnologie poate perfecționa sfere de activitate umană, precum educația, amuzamentul, afacerile, arta și altele.

În plus, deosebit de alte tehnologii avansate anunțate, IllumiShare ar putea fi folosit foarte curând, deoarece este un concept sub cercetare deja funcțional.

Sursa
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community