Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

help!! probleme la instalatia electrica!! (DACIA)

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Caroserie, Instalatia electrica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Salut,
Va rog sa ma ajutati fiindca deja simt ca incep sa innebunesc !
Problema este urmatoarea:
-cand fac unul din urmatoarele lucruri (CU MOTORUL PORNIT!!! sau doar cu contactul pus): dau pe avarii sau semnalizez (stanga sau dreapta), acele de la indicator presiune ulei, nivel benzina si temperatura motor incep sa o ia RAZNA! In ce sens??? Ei bine, incep sa se comporte ca niste vumetre (stiti voi, alea care indica nivelul decibelilor la unele aparate audio) - acelasi lucru se intampla si cand dau muzica mai tare; ba mai mult, cu pozitiile aprinse (deci cu lumina de la tabloul de bord pornita), lumina becurilor alea care lumineaza bordul incepe sa creasca si sa scada in intensitate , acelasi lucru intamplandu-se si cu lumina farurilor;

Nu sunt un nestiutor in ale electronicii dar nici un expert insa problema asta mi-a pus capac! NU am nici cea mai mica banuiala din ce cauza poate fi !!

P.S. Bateria este noua!

Rog persoanele cu experienta sa-mi dea cate un sfat sau parere de unde poate fi si cum se poate remedia

Multumesc!
IONUT Un releu ars sau cu lamelele "sudate"
Succes ! Ce releu sa fie ca se intampla acelasi lucru si cand dau muzica mai tare in masina si anume indicatoarele mentionate mai sus incep sa faca precum vumetrele! Cred că la tine se alimenteaza prin casetofon \cd ceasurile de bord , încearcă sa iei alimentarea la cas \cd direct de pe baterie + si - de pe shasiu fir cit mai scurt si gros 3.5 -5,5 fir metric Am remediat problema cu casetofonul ; Plusul il aveam legat direct la baterie (cu un cablu relativ gros) iar minusul la sasiul masinii (cu un fir normal).

Remediul a constat in faptul ca am legat minusul direct la baterie .

Acum nu se mai opreste cand il dau tare ==> pot sa-l dau la maxim linistit

Rezulta ca problema pe care am mentioant-o in postul anterior este legata de masa masinii, wright??

De unde sa incep cu verificarile? Unde sa fie scurtul sau legatura imperfecta?? cite mase poate sa fie,2-3.Incepe de la baterie,unveva pe la CV ar trebuii sa fie una ,una parca pe la electromotor....succes pai singura varianta este sa demontezi cam tot ce poti pentru a avea acces cat mai bun la instalatia electrica din compartimentul motor si sa iei fiecare mufa si cablu in parte pana la intrarea in masina.verifica daca exista intreruperi ale cablurilor sau izolatii deterioratedoar ce se poate verifica vizual.altfel electrician scrie pe tine.bafta.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Caroserie, Instalatia electrica Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Poți crea un topic nou în acest forum
Poți răspunde la mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community