Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

RETETE Culinare
Pagina Anterioară  1, 2, 3
 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Din păcate... nu prea mai am motive să vin prin Galați... înafară de piesele de motocicletă. Dar...
Hai gata că suntem pe dinafară.



la multi ani de ziua numelui belea
Zephirus a scris: Mi-am făcut și eu... de ziua mea.
La mulți ani!
Pai......

La Multi Ani si ............. cit mai putine "absente" de pe forum ! e ziua lui de nume azi
cadoul l-a primit anticipat La multi ani! Petru sau pavel? paul Cadoul l-am primit anticipat, da... însă puțină umilință nu strică în viață. Sper. Iarăși eu cel prost care las de la mine să meargă treaba... Poate-poate....

Mulțumesc pentru urări. LICHIOR DE VIN ROSU

Ingrediente


--------------------------------------------------------------------------------
1 l vin rosu aromat, 500 ml rom, 600-800 g zahar, vanilie.


Mod de preparare


--------------------------------------------------------------------------------
Zaharul se dizolva in vin si se infierbinta fara sa fiarba in clocote.Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si, cind s-a racit, romul, amestecind bine.Se toarna in sticle care,apoi, se astupa ermetic cu dop.Se poate consuma imediat. GOGOSI PRIPITE

Ingrediente


--------------------------------------------------------------------------------
100 g brinza de vaci, 100 g cascaval ras, 100 g telemea rasa, 2 oua mari, 50 g faina, marar.


Mod de preparare


--------------------------------------------------------------------------------
Brinzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugind ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt.Compozitia trebuie sa fie mai consistenta.Se ia din compozitie cite o ligura cu virf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formind un sul de 2 cm.Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina.Se pregatesc toate si se asaza la masa.Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte.In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cit un bob de porumb si, cind acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.Se asaza unele linga altele, neinghesuite deoarece cresc la copt.Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera, sau pe o furculita.Se servesc fierbinti ca aperitiv.Nu se sfarima la fiert si sint foarte fragede.Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute. Voi chiar stați în bucătărie să faceți chestiile astea?!?! nu Dovlecei cu pui si rosii.

Se curata de coaja si se taie un dovlecel feliute, cubulete sau in orice forma, se pune la fiert pana se inmoaie, apoi se lasa in strecuratoare.
Se taie rosiile in felii subtiri, apoi se pune sare si se zdrobesc cu furculita, apoi se pun in oala, pana fierb in suc propriu. Se amesteca apoi cu dovleceii si se mai fierb putin pana se omogenizeaza.
Se fierbe separat pieptul de pui taiat in bucati mici, se scurge si se amesteca la sfarsit cu dovlecelul si rosiile.
La sfarsit se pune peste ele patrunjel si piper. SNITEL PARIZIAN

Ingrediente


--------------------------------------------------------------------------------
2snitele mai mari (sau cite sint necesare), 2 felii subtiri de sunca slaba, 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime, faina, ou, sare, pesmet, untdelemn.

Mod de preparare


--------------------------------------------------------------------------------
Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pina cind capata o suprafata de 2 ori mai mare decit cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin.Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi;se vor indoi in jumatate si la mijloc se vor introduce o felie de sunca si una de cascaval, taiate in asa fel incit sa intre in intregime intre jumatatile de carne.Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc.Se servesc fierbinti, altfel cascavalul se va intari.Snitelul parizian se poate prepara, la fel din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjindu-le si prajindu-le la fel.Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau prajit.Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul.Aceste snitele se servesc cu lamiie si unt aromat deasupra ca si snitelele vieneze. Rulada de carne

... nu stiu cantitati ...pentru ca o fac dupa ureche ...dar pot sa explic modul de preparare

ingrediente: carne de porc (eu pun spata ca e mai ieftinuta), piept de pui, cascaval, un castravete si o jumatate de gogosar in otet, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano, o lingura de unt, susan , un pahar de vin si apa

pentru gatit ne trebuieste folie de aluminiu, o cratita din fonta (tuci) si o tigaie

se ia carnea de porc, se taie intr-o bucata ca si suprafata de 10/20 cm si cat mai subtire (5 mm grosime) se da cu sare, piper, cimbru, busuioc, oreganose bate bine carnea si se lasa vreo juma de ora sa isi ia aromele.
la fel se procedeaza si cu pieptul de pui ....
se taie si cascavalul tot in feliute foarte subtiri...

se pune carnea de porc ca baza, deasupra se pune un strat de felii de cascaval si din loc in loc cate o bucatica taiata in lungul rularii de gogosar si castravete apoi se pune peste acestea pieptul de pui , apoi alt strat de cascaval si gogosar si castravete

se ruleaza tot ce a iesit apoi se pune in folie de aluminiu si se pune la cuptor in cratita de fonta si se adauga vin indoit cu apa si se pun la cuptor timp de o ora jumate - doua, adauganduse dupa nevoie vin indoit cu apa (rulada nu are voie sa ramana pe uscat) apoi se scoate se lasa sa se raceasca ( e foarte important sa se raceasca pentru ca dupa aia numai rulada nu iese) iar dupa ce s-a racit ...lingura de unt se pune la incins intr-o tigaie... se rostogoleste rulada prin untul incins ...apoi se rostogoleste prin susan ...

aceasta rulada de regula se serveste la aperitiv ...dar merge si cu paine si vin

pofta mare !

Am uitat sa zic ...reteta originala se face pe gratar ...nu la cuptor ...eu am adaptat-o ca mi s-a parut mai in regula asa ... dar daca vreti sa incercati si varianta gratar ...
edy99 a scris:SNITEL PARIZIAN
Asta e cordon bleu de fapt. Combinatia e foarte buna, recomand ca sunca sa fie afumata, ii da un gust deosebit. Astăzi mi-am adus aminte și mi s-a făcut pofta, de ceea ce mânca Nenica Tudor(bunicul meu) în zilele geroase de iarnă: zeamă de varză cu ceapă tocată și ardei roșu copt la flacăra aragazului(el îl făcea în sobă câteodată), tocat și el pe marginea strachinii cu lingura de lemn.

A mers la casa sufletului. Și nici nu mai e nevoie de antigripal. ce bine arata gogonele alea, si conopida , alea sunt preferatele mele Salata de varză murată cu ceapă se face cu... varză murată! Iar ardeiul copt se face în oțet, dar vara, cînd e sezon... dar dacă ai cum să-i conservi pînă acum e si mai super

Care vreți murături mă? că eu dintr-un butoiaș de 60 litri arunc la începutul verii cam jumate.... ardeiul copt se face si iarna ,nucrezi?vino la mine sa -ti dau . Am facut cirnati de Bahlui.Nu va dau reteta.E secreta.Nu ma intrebati ca daca v-o spun dupa aia trebuie sa va ucid. Lasa bre reteta. Matale adu cativa metri la anu' sa mearga vinul de Husi. Plumbere, nu cred că vrei să știi ce sunt cîrnații de Bahlui... are chef de glume Hașonu.
Trebuia să-mi închipui din partea hașului.
Nu domle.Chiar asa i-am botezat:cirnati de Bahlui.Precum am spus:reteta e secret.Nu pot sa v-o spun.In cazul in care o fac trebuie sa va ucid dupa aia.
Azi ma duc sa ai afum la tara.
P.S. Zephirelli ai chef di gilciavi?Vrei si ni sfadim?
Ori ai uitat cum la Siriu imi furati slanina(reteta proprie de preparare) de pe gratar?
Sau anul asta cind o pazean cu bardita?Ai uitat? Atunci ramane valabil ce am spus mai inainte. Haha, mi-l imaginez pe Hașonu în ținută de gospodină cu șorțuleț cu pieptar, suflecat până la coate cum dă la manivelă împingînd carnea în maț
Probabil a pus în egală măsură carne tocată de porc și de vită, ceva piper, sare, usturoi chisat, puțin cimbru, ceva ardei roșu de-ăla de ia foc dacă dai cu chibritul, a frămîntat vîrtos umplutura și a făcut... cîrnații de Bahlui și cum a zis, acuș se duce să le afume.

Vezi poate-ți sar în ochi și hierătaniile celea cît stai și sufli-n foc acolo
Zephirus a scris:...nu cred că vrei să știi ce sunt cîrnații de Bahlui...
Sint ca si cei de ................ Plescoi facuti de tanti uRdea. Ba s-a mecanizat agricultura.E masina de tocat electrica.
Si numai grija hierataniilor nu am mai avut eu acuma. Vezi că tre să mă omenești cu o bucată. Jinul îl aduc io. Doar știi că e cald și bine în Podu Roș
Zephirus a scris:...e cald și bine în Podu Roș
Ai gasit o conducta CET desizolata
Laurentiu a scris:
Zephirus a scris:...e cald și bine în Podu Roș
Ai gasit o conducta CET desizolata

Nu cred.Locurile le-am inchiriat de prin toamna pe toate.
DanH a scris:Locurile le-am inchiriat de prin toamna pe toate.
Aha, de aici atita bunastare cu cirnatii de Bahlui Exact. Doar ce am mancat gogosi(turte, scoverzi, clatite sau cum li s-o mai spune) cu branza si muraturi, apoi cu dulceata sau gem.
A facut fata noastra de aici de la serviciu.
Maine ne-a promis clatite cu dulceata sau fineti.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina Anterioară  1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community