Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

RETETE Culinare
Pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
da...greseala mea:)
sorry..
vroiam sa zic o farfurie de supa...sau ceva mai adanc...pentru ca uleiul+ceapa+cartofii vor ocupa ceva loc...
:)inca odata imi cer scuze:)

P.S. Sper sa nu te afecteze observatia .
nu vad cu ce m-ar afecta...a gresi e omeneste..nu?:)mai ales cand e vorba de mancare:))) "discul" este de fapt un disc!
este de la o discuitoare(chestia cu care se maruntesc bolovanii dupa aratura) nu de la plug......partea buna la grataru asta e ca nu se pierde nimica.....ramane si sosul ramane tot.....
inainte de folosire procurati o bucata buna de slanina si cand e grataru incins frecati cu slaninuta bine si apoi clatiti cu apa......apoi preparati ce vreti
aaa.....era sa uit....bucatica de slaninuta ramasa nu o aruncati.....cateii papa asa ceva.... Retzete, regimuri alimentare si ......... util in bucatarie : http://www.culinar.ro/retete-culinare,,,,,,,,,.htm bey Laur, stai cuminte ca acu sint si io pa forum, si daca incep cu retetele, salivati de va umpleti tastaturile... Mai !!! Bagati-va mintile in cap!!! Unii oameni sunt la serviciu...
radasous a scris:Mai !!! Bagati-va mintile in cap!!!
Postați bre rețetele cele mai adevărate
...rețetele ... adevărate
Bagati la greu, cei care se pricep, retetele cele mai neaoshe. Pentru ca va arde da retete culinare atunci cand altii sunt la munca, am sa citez o reteta data de Laurentiu la Consum, Circuitul de benzina

Laurentiu a scris:...antretoaza unsa cu vaselina este facuta sandwich intre cele doua garnituri de clingherit...


Citatul este oarecum "aproximativ"
radasous a scris:Pentru ca va arde da retete culinare atunci cand altii sunt la munca, am sa citez o reteta data de Laurentiu la
Laurentiu a scris:...antretoaza unsa cu vaselina este facuta sandwich intre cele doua garnituri de clingherit...
Mai, cine sufera de constipatie, e buna si vaselina . Salata de orez prajit cu legume

orez (de preferat cu bobul lung) se fierbe in apa cu sare
Dupa fierbere se spala bine cu apa rece si se scurge foarte bine
Dupa ce s-a scurs se rumeneste orezul cu putin ulei -se amesteca din cand in cand
Ar fi bine sa nu folositi prea mult ulei !
Alte ingrediente
1 ardei -se taie cubulete
1 ceapa -se taie marunt
1 ou se bate cu putina apa
sos de soia
eventual ceva ciuperci
sare NU puneti decat la sfarsit pentru ca sosul de soia e destul de sarat
piper -daca e cazul
sos de rosii -dupa gust (nu foarte mult)
OK dupa ce orezul s-a rumenit putin(boabele incep sa se tina unele de altele)
se amesteca cu oul batut si se mai lasa pe foc pana cand se prajeste si oul
Separat se rumeneste ceapa ,ardeiul ,sosul de rosii ,ciupercile cu 1 lingura de ulei
Cand s-au rumenit se amesteca cu orezul,se adauga sosul de soia(nu foarte mult !!)
Daca va place puneti si putin piper si verificati daca mai trebuie sare
Salata asta merge cu snitel de pui si cu salata de sfecla rosie

Sfecla rosie fiarta bine sau coapta pana se inmoaie/tocata cubulete sau rasa,amestecata cu sare ,otet si ulei

Combinatia asta e mortala mmmmmmm
Chiar merge si un vin alb /receee
Pofta buna!!!! Ciolan de porc prajit

Se iau doua ciolane (adidasi) afumate si se fierb in apa cu mirodenii pina aproape se dezoseaza. Se scot din apa si se scurg putin. Apoi se frig in ceaunul cu ulei incins 5 min. pina se rumenesc un pic. Se consuma cu castraveciori in otet sau mujdei. Se recomanda votca.

incercati alte

http://www.france5.fr/cpostale/ Mai sant si alte locatii de retete:
Jurnalul national editie de calectie jurnal de bucatarie in fiecare miercuri

http://www.jurnalul.ro/ Ce e cu voi, nu mai are niciunul vreo reteta sau studiati intens. O citronada, sau macar un coctail ceva acolo CARTOFI PRAJITI
se iau 2-3 cartofi(portie ptr o persoana). se curata bine de coaja si se spala.
se portioneaza dupa gust(mai grosi, mai subtiri etc).
se aduce la temperatura optima uleiul dintr-un tuci incapator.
se aseaza cu grija cartofii taiati in uleiul incins. se parajesc pana isi schimba culoarea idn galben crud in auriu facut...
SIROP DE CIRESE
se cumpara una(1) bucata sticla sirop cirese concentrat.
se toarna intr-un pahar siropul concentrat(cca. un deget ) si se completeaza cu apa. daca aroma cireselor este prea slaba, se mai adauga putin sirop.


mihai, nu te supara, glumesc... pui cu mirodenii.
se cumpara mirodenii indiene de la... mirodenierie
de preferat este sa se cumpere "kitchen king", sau daca nu e posibil atunci o amestecatura pentru "masala", "vindalo" sau "curry". atentie, a nu se confunda "curry" - mancarea cu "curry" - mirodenia. "amestecatura" trebuie pentru "curry" - mancarea. se pune si chili dupa gust (mai iute, mai putin iute...)
se iau pulpe de pui (cate vreti, eu o sa dau reteta pentru 4 pulpe), o ceapa si 1/2 kg iaurt.
se amesteca mirodeniile (vreo 2-3-4 lingurite - depinde cat de condimentata o vrei) cu jumatea de iaurt (pot fi shi 3-4 sute grame), dupa care se pun pulpele de pui in iaurt si va asigurati ca iaurtul + mirodeniile acopera corect pulpele (adica le frecati putin)
intr-o oala suficient de incapatoare astfel incat sa intre pe fund toate cele 4 pulpe (si cratita e bine) se pune ulei la incins. peste ulei se pune ceapa si se lasa putin. in ulei se poate pune un varf de lingurita din aceleashi mirodenii, sau nu (cum preferati)
dupa ce ceapa se face putin de tot, se pun pulpele. va asigurati ca pulpele intra pe fundul oalei. apoi se lasa pulpele la facut, si se intorc din cand in cand. dupa vreo 15 minute, se pune si iaurtul care a mai ramas (amestecat cu mirodenii). se mai lasa 10-15 minute. in principiu, acum pulpele ar trebui sa fie gata.
marea problema e gasirea condimentelor, restul... vine de la sine.
pofta buna Atentie! Azi e miercuri. A aparut Jurnalul de bucatarie, editie de colectie a Jurnalului National. Se poate citi pe site-ul pe care l-am recomandat.
Poate mai gasiti si alte site-uri gastronomice. Cred ca ar fi interesant sa le postati aici. am gasit un sait interesant: culinar.ro

Pe cine intereseaza, au acolo reteta pentru marzipan In noaptea dintre ani 2005 / 2006, am de gind sa folosesc AFARA, gratarul ce ne-a servit la VADU in 2004. Voi face friptura si cirnatii pe jaratecul carbunilor incinshi.

POFTA BUNA, petrecere frumoasa si LA MULTI ANI 2006, tuturor celor inscrisi pe acest forum!!! Laurentiu dar mai degraba vii la mine in fata blocului ca eu azi am pregatit discul si deci am facut cum s-ar zice o pregatire de incendiu.Daca vrei sa participi la incendierea Iasului esti bine venit ca si asa suntem noi cam trazniti

si cine vre sa ni se alature e binevenit Oricum inecendiul cel mare va fi precedat de un foc de artificii si ca o incalzire vom incepe cu inendierea noastra dupa care trecem la bloc.
DanH a scris:Laurentiu dar mai degraba vii la mine in fata blocului ca eu azi am pregatit discul...
As accepta cu cea mai mare placere invitatia dar revelionul asta il fac in familie, in Copou. Poate pina la Craciunul viitor, voi face si eu rost de un DISC . Pina atunci, GRATARUL e la putere.
Laurentiu a scris:...Poate pina la Craciunul viitor, voi face si eu rost de un DISC...


nenea...iti voi face eu unul cadou la intalnirea nationala:)
pana atunci...mai rabda
valib a scris:
Laurentiu a scris:...Poate pina la Craciunul viitor, voi face si eu rost de un DISC...


nenea...iti voi face eu unul cadou la intalnirea nationala:)
pana atunci...mai rabda

Vreau si eu ! Disc estem la Giurgiu la veciunu in garaj... cu gaura in centru pentru cartofi, etc...
Eu prefer GRATAR. Porc, pui si carnati proaspeti de interex..
Tocmai sint gata si am si castraveciori murati.
Mmmmmmmm..... acu ma pun pemancat. Pofta mare, Motanel. Ieri, am fost in Giurgiu. Am vrut sa-i fac un mic cadou Cezarei, o radiere (in vederea inmatricularii in Bucuresti), dar nenea politaii nu mai lucrau cu publicul, dupa sarbatori. Asa ca, mi-am luat feciorul la Bucuresti si, seara, l-am returnat la Giurgiu, la maica-sa. Voi reveni dupa sarbatori.
Pui la Sticla sau la tzarush:


Rețeta mea de pizza?


Ca unul care am lucrat în așa ceva, la mama lor... aș putea să-mi dau cu părerea:

Făină din ochi, după mărimea tavei, pentru două tăvi de aragaz cam 1 kg.
Castronul să fie călduț. Nu rece. La temperatura camerei. Ca și făina - nu se pune direct rece din magazie/cramă/boxă etc.
Drojdie, la ochi. La cantitatea asta de făină, cam cît o jumătate de nucă. Fărîmițată între degete.
Un praf de sare.
Apa călduță, nu rece nici prea caldă.
Nu se pune ulei, zahăr, ouă, alte minuni. Se frământă la mînă. Se va ține de degete dar se continuă pînă când aluatul arată a... aluat. Adică cam 10 minute. Se dau pereții castronului cu o mînă de făină și se lasă la dospit/crescut, nu pe sobă, cel mult lîngă, acoperit cu un ștergar.
Între timp se poate prepara umplutura: prosciutto feliat subțire, salsiccia la fel, ciupercile date prin apă rece, măslinile tăiate - se pun tăiate pe loc din întregi! verzi, negre, tari să fie.
Nu se pun cartofi, acrituri la oțet, porumb și alte minuni pe care le-a inventat mintea romînească în sublima sa existență....
În lipsă de preparate tradiționale se poate folosi șuncă afumată tăiată feliuțe extrem de subțiri, șuncă presată, piept de pui semipreparat, salam autohton...
Se amestecă la lingură sucul de roșii natural de casă cu un fir de ulei și puțin piper. Nu se pune oregano, rozmarin, usturoi și alte minuni.

După vreun sfert de oră, aluatul ar trebui să fie cam dublu. Se dă jos pe masă, se taie jumătate deoarece este suficient pentru două tăvi, se întinde nițeluș foaie cu sucitorul, apoi la mînă ca pentru plăcintă.
(încă nu îmi formasem deprinderea de a o întinde învîrtind în aer deși mi-a arătat cum se face, dar nici ei nu prea se hazardau... )
Se întinde în tavă, cu marginile puțintel pe afară.
Se toarnă sucul de roșii care trebuie să fie suficient de "lichid" ca să curgă - în mod normal în starea sa ar trebui să fie destul de zemos, dacă nu se poate adăuga puuuțină apă cînd se freacă cu uleiul; ar trebui să ajungă un polonic mare - adică cam 250 grame la o tavă. Trebuie să fie un strat uniform nici prea zeamă nici prea gros.
Este foarte important deoarece acesta este liantul între umplutură și talpă. Nu ou întins cu pensula, nu cașcaval, alte minuni (doamne-dumnezeule dacă nu urli cînd vezi ce-l duce mintea pe romîn... )

Se aprinde cuptorul la foc mare.

Se pune umplutura. Obligatoriu mai întîi șunca ca ceea ce se topește să se îmbibe în talpă, apoi salamul (cîrnațul), ciupercile, măslinile, șunca presată, pieptul de pui, depinde.
Se rade mozzzarella prin răzătoarea mare pe toată tava. Nu cașcaval. Care e diferența? deși la gust sunt la fel, cașcavalul se coace în bulgărași dar mozzarella se întinde la căldură ca margarina. De aceea mulți consideră că asta e liantul umpluturii...


(scuzați talpa. N-am pus-o eu )

Se dă la cuptor la 180 grade. Foc mijlociu adica.
nu se deschide cuptorul 20 min, apoi se poate întoarce și se mai lasă cam 10 minute.

Poftă bună! Sa fim seriosi... pizza este genul de mancare adaptiva. Poti pune orice in ea, tocmai de aia are atat succes. Daca stam sa o luam cu traditionalisme & shit, atunci pizza ar trebui sa aiba doar blat, sos de rosii si ceva branzeturi. Oricum, in topul celor mai proaste pizze mancate vreodata, pe primele locuri sunt pizze "de la mama lor", adica din Italia !!
pupa a scris:Sa fim seriosi... pizza este genul de mancare adaptiva. Poti pune orice in ea, tocmai de aia are atat succes. Daca stam sa o luam cu traditionalisme & shit, atunci pizza ar trebui sa aiba doar blat, sos de rosii si ceva branzeturi. Oricum, in topul celor mai proaste pizze mancate vreodata, pe primele locuri sunt pizze "de la mama lor", adica din Italia !!

Exact, pizza adevarata e pizza margherita, din cate am auzitsi eu, adica blat, branza si sos de rosii.
Insa practic combini cu ce vrei ciuperci, oua, cascaval, masline, ardei, porumb, salam, carnati. La bulgari iti poti alege cu sunca presata, cu crenvursti, cu castraveciori murati, iar ei baga maioneza pe pizza la greu.
Oricum in poza lui Zephirus arata bine de tot, din pacate eu de cativa ani am lasat-o mai moale cu mancarea, la fel si cu berea, mai putinel. Aha. Deci, în aceeași idee, vă prezentăm sarmale cu legume mexicane, sushi cu șuncă englezească și tobă de iepure în piele de cangur. Zephireli incearca si niste paine cu unt si cu mal.
Sau eventual niste supa de mlastina,cu euglene si parameci.E nemaipomenita. Are cineva o reteta buna de fudulii(momite, coaie)?
Nu am mancat in viata mea, pentru ca atunci cand eram copil si castrau batranii porcul am refuzat sa mananc, desi mi se spunea ca sunt foarte bune, ca de, cum sa mananc asa ceva.
Acum sunt chiar curios pentru ca am auzit ca sunt foarte bune. Fudulii de curcan :

Uite aici reteta: http://adihadean.ro/2009/05/bucataria-lui-mircea-groza-10-fudulii-de-curcan/

Pofta buna! OffTopic
EEK! a scris: ...din pacate eu de cativa ani am lasat-o mai moale cu mancarea, la fel si cu berea...
Ce ai motane, incepe sa cada CLOSCA Pur si simplu nu mai imi place... e acelasi rahat de apa cu alcool rafinat plus colorentii si aromele de rigoare .
In general berea a ramas pentru week-end, si atunci e Kamenita sau Zagorka. CIORBA CU PERISOARE DE PESTE


Ingrediente


--------------------------------------------------------------------------------
700-800 g peste, 1-2 ardei grasi, morcov, patrunjel, telina(toate 200 g),o ceapa, 2 rosii, 50 g franzela, 1 ou, 25 g faina, bors, leustean, sare.


Mod de preparare


--------------------------------------------------------------------------------
Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina un firf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb, inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita uda in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina i se da o forma rotunda in lingurita si se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata se fierb la los mic cca 15 min.Ciorba nu se drege.Pentru aroma se pune leustean. Pestele e bun si sanatos, mi-am propus sa-l incerc si eu mai mult pe viitor, deocamdata am ramas la stadiul de salata cu conserve de ton.

In general consider practicile culinare specifice romanesti ca fiind infecte din cauza obiceiului impamantenit de a pune ceapa calita in orice mancare. Orasenii au mai scapat de obiceiul prajitului in untura, au mai renuntat la rantas, insa fara ceapa calita nu fac nimic.

M-am uitat la postul meu din 11 ianuarie, in care spuneam ca nu prea le mai am cu mancarea si cu berea. Chiar Laur a facut un spirit de gluma, si din pacate de atunci si pana acum au trecut aproape 6 luni si un infarct . Iar eu ce spuneam la 11 ianuarie era oarecum adevarat. Dupa terminarea facultatii am inceput sa ma ingras, prin liceu si facultate oscilam intre 58 si 62 kg, la 1m si 73 cm inaltime. In armata am inceput usor sa pun pe mine pana pe la 65, apoi, fiind la "casa mea" cum se spune, am avut liber sa-mi gatesc ce voiam, sa beau ce voiam. Asa ca a inceput fiesta cu cartofi prajiti, fripturi, si tot ce mai voiam. Daca prin 2003 la Lacul Rosu inca eram in limitele a 65 kg, in 2004 la Plaiul Foii deja aveam vreo 70 kg, si ma tot uit pe pozele facute la intalniri si la Vadu, prin 2007 am ajuns undeva la 77 kg, si de-abia atunci m-am panicat nitel si am inceput sa fiu atent la ce bag in mine, intr-o vara, dupa ce tocmai venisem de la mare.

Am redus mult berea, deja incepusem sa cumpar zilnic o sticla de 2l de bere, asta se intampla vara, cand e drept ca lesinai de cald. E curios cum foamea duce la o foame si mai mare si ai tendinta sa mananci din ce in ce mai mult pe masura ce te ingrasi. Am avut insa grija la ce bagam in mine, si am scazut undeva spre 73 kg, si acolo am ramas. Mancam cam la fel ca inainte, inclusiv o slaninuta cu ceapa, insa am inceput sa fiu atent sa nu mai mananc dupa orele 19-20, mai putina bere, mai putin vin, si am zis ca la 173, un 73-74 kg e rezonabil. In 2009 mi-am luat bicicleta.
Iarna asta, in 2010 adica, am fost la patinaj, am tot vorbit cu Mad Wolf, care mi s-a parut ca a slabit mult fata de in urma cu cativa ani, cand facusem un gratarel la Gostinu. El mi-a explicat cate ceva despre dieta pe care a tinut-o.

Spre sfarsit de februarie, intr-o duminica ploioasa, mizerabila, am plecat la Interex sa iau ceva de mancare, insa m-am intors din banii cu care plecasem cu un cantar electronic, iar de mancare luasem doar o punga cu mazare congelata. Plus mancare pentru pisici. Din ziua aia practic mi-am schimbat complet alimentatia. Legume la greu, salate la greu, fructe la greu. Mai am jumatate de sticla de ulei de floarea soarelui care sta acolo de atunci. In salate pun ulei de masline sau deloc. Mananc supe, legume, salate, fructe, alune, nuci, prune uscate, carne de pui sau vita fiarta, cereale integrale, iaurt, branza. Foarte rar se intampla sa mananc spaghete, cate o felie de pizza la terasa, berea mai rar. Paine mai deloc. Dupa o luna, la sfarsitul lunii martie, scazusem la 70 kg, iar pe la jumatatea lui aprilie la 68, cand am inceput sa alergam. Cand am inceput sa alergam am renuntat si la fumat, pentru ca am observat uimit ca daca slabisem vreo 6 kg am dat usor cateva ture de stadion si voiam sa pot da mai multe, deci adio tigari. Am constatat ca obosesc mult mai greu la ture lungi cu bicicleta si la role. La sfarsitul lunii mai aveam cam 65 kg, iar acum, la sfarsit de iunie, 62. Mai precis, am fost cu Maidanezu prin Decathlon, unde ne-am luat cate un costum shorty de neopren, pentru la mare, daca e apa rece. EU mi-am gasit un XS pe masura, insa Maidanezu a trebuit sa isi ia un S, deoarece nu intra in XS (a mai luat si el nitel in greutate).

Ma amuz tare cand unii spun ca nu merita sa renunti la atatea ca sa slabesti. Pai sigur ca da, traim ca sa mancam. Na, ca eu am slabit, iar regimul meu bazat mai mult pe vegtetale imi da rezistenta la efort, nu mai transpir, sint mai usor, nu mai beau atata apa sau bere, pot alerga, am slabit renuntand si la tigari. Ma simt mult mai bine, ma trezesc mai odihnit dimineata, nu mai sint asa lenes. Si am reusit sa ajungem cu bicicletele la Veliko Tarnovo, intr-o tura de o zi de 130 km pe urcare usoara. Nu simt nevoia sa mananc altceva, pentru ca deja legumele si fructele au un alt gust parca acum de cand mananc foarte putina carne, mai mult fiarta. Eu unul ii sfatuiesc pe toti, mai ales in postura mea de proaspat guru al slabitului pe la serviciu , sa renunte la carnea grasa, la prajit, la gatitul cu ulei in general, la paine, la dulciuri, la orice este bun si nesanatos. Treptat redescoperi gustul legumelor, al fructelor, incepi sa nu mai agreezi mirosul gratarului.
EEK! a scris:rantas


Nu ma asteptam la cuvantu' asta tocmai din... McTropolis

Tot offtopic: Lasatul de fumat poate sa aiba diferite efecte asupra organismului. Imi crescuse burta, m-am lasat de fumat si am injumatatit portiile de mancare. M-am ingrasat 10kg foarte rapid (de la 54kg la 64kg), transpir desi nu am transpirat excesiv niciodata si cand merg pe munte, dupa o vreme de mers, calculez cam in cat timp ajung la prima salvare Atat de tare nu am obosit niciodata(e chiar groaznic... uneori chiar nu mai pot) 10kg pot insemna extrem de mult. M-am apucat iar de fumat si acul cantarului s-a blocat la 64

Imbatranim bre... Bai, nu-i in totalitate adevarat, cel mai mult conteaza haleala, si apoi si miscarea. Eu la 35 de ani sint in aceeasi forma fizica ca la 25, cand am inceput sa ma ingras, sa ma lenevesc si sa devin sedentar.

In 2009 ne-am luat biciclete, si in fiecare week end am facut ture de 50-60 km. Am intrat intr-o forma fizica buna, am ramas la 73 kg, iar de 1 decembrie am urcat Piatra Craiului cu brio, fara sa lesin. In 2010 am continuat iesirile pe bicicleta, avand 10 kg mai putin. Desi imi iesisem din forma pe timpul iernii, mi s-a parut mult mai usor sa fac o tura de 50-60 km cu bicla. La una din ture am dat peste doi biciclisti, sot si sotie cam la 30 de ani, care obisnuiau sa mearga foarte des in ture lungi pe peste 100 km cu bicicletele. Antrenati, insa cu un usor surplus de greutate, cand am intrat pe o urcare de 10% de cativa km, noi am plecat inainte si am asteptat vreo cateva minute bune sa ajunga si ei.
Hofy a scris:Lasatul de fumat poate sa aiba diferite efecte asupra organismului. Imi crescuse burta, m-am lasat de fumat si am injumatatit portiile de mancare. M-am ingrasat 10kg foarte rapid (de la 54kg la 64kg)...

Motane, Hofy are dreptate. Nu toti reactionam la fel la aceeasi "actiune".
La mine, dupa infarct, am ramas o perioada scurta (1-2 luni) la aceeasi greutate ce o aveam de zeci de ani (80-85 kg) si chiar ma bucuram ca nu ma ingras. Ei, dupa asta a venit si calvarul. In urmatoarele 3 luni am ajuns la 90 kg cu tot regimul pe care-l tin dar, cu 3 mese regulate pe zi fata de una singura in 24 de ore. Iti dai seama ca nu mai maninc grasimi si prajeli, de fumat nu ma zic.
Cred ca urcarea in greutate e datorata in special lipsei de miscare. Banuiesc ca asta e principalul factor de a pune kg in plus. Laur, la mine micul dejun inseamna ceva de genul cereale integrale+iaurt+fructe, dejunul 3-4 ficatei fierti cu salata si branza, iar cina morcovi si mere.
La regimul asta nu prea vad ce ar putea sa se depuna, cu sau fara fumat, cand alimentatia este bazata pe foarte multe fibre.
EEK! a scris:Laur, la mine micul dejun inseamna ceva de genul cereale integrale+iaurt+fructe, dejunul 3-4 ficatei fierti cu salata si branza, iar cina morcovi si mere.
Sint curios daca la regimul tau fara miscare te vei mentine la aceeasi greutate. Regimul l-am inceput fara miscare, iar de 2 saptamani n-am mai iesit la alergat (rinita alergica, ploi, tantari). Insa morcovii si varza nu s-au depus pe burta
Un om sedentar tot arde 1500-2000 calorii pe zi. Daca mananca 1000 calorii pe zi slabeste urgent.
EEK! a scris:Insa morcovii si varza nu s-au depus pe burta
Urasc sa dorm cu ochii deschisi ca iepurii. Mey, sunteti incredibil de off topic. Dar continuati, ca imi place.
Si ca sa fiu on topic, eu unul indiferent ce as manca si oricat de putina miscare as face, nu reusesc sa ma ingras deloc.
cristi_s a scris:Mey, sunteti incredibil de off topic.
Cum sintem off topic ???
In afara de "ochi deschisi", nu vorbim despre regim alimentar (varza, morcovi, legume, fructe, carne fiarta etc) ???

cristi_s a scris: eu unul indiferent ce as manca si oricat de putina miscare as face, nu reusesc sa ma ingras deloc.
Tu esti ca "argintul viu". Te pierde lumea din ochi daca nu e atenta. Era vorba de retete in titlul topicului.
Laurentiu a scris:Tu esti ca "argintul viu". Te pierde lumea din ochi daca nu e atenta.
Probabil e de la prea multa cafea. Sau e latura olteneasca mai predominanta decat aia ardeleneasca. OCHIURI PE PIURE DE SPANAC


Ingrediente


--------------------------------------------------------------------------------
1/2 kg spanac, 30 g unt sau untdelemn, 25 g faina, 150 ml lapte, 4 oua, 30 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.



Mod de preparare


--------------------------------------------------------------------------------
Se prepara un piure de spanac mai gros, se aseaza intr-un vas rezistent la foc, uns cu grasime si tapetat cu pesmet. Se sparg ouale, peste oua se presara cascaval ras sau telemea rasa. Odata cu cascavalul sau cu brinza telemea, se pun si citeva bucatele de unt. Vasul se baga la cuptor, unde se tine 10 min, ca sa se coaguleze ouale. Se servesc fierbinti.

(Un fel de) Tort

Se ia blatul de la magazin, gata făcut și tăiat în trei. Totodată se iau și două plicuri cu cremă instant, și doi litri de lapte din piață.
Laptele se fierbe și se răcește.

Feliile orizontale de blat se însiropează pe măsură ce se folosesc - se amestecă zahăr în apă călduță și se pune cu lingura. Nu prea mult că siropul ăla se lasă și îți face frumusețea de baltă în tavă.

într-un vas înalt se pune o cană de lapte rece (un sfert de litru), se pune plicul de cremă și se mixer. Pînă se întărește. Scrie și pe plic cum. Apoi crema obținută se pune pe felia de blat.
Se pune altă felie de blat, se însiropează și tot așa.
Se recomandă cremă de două arome. Frumos iese unul cu ciocolată și unul cu vanilie.
Deasupra teoretic se ornează cu ciocolată fierbinte. Eu însă am pus tot cremă....
Ceva jeleuri în vîrf și am obținut un dulce rapid și simplu....
Mi-am făcut și eu... de ziua mea.
La mulți ani! Zeph , fii-mea daca stia ca faci tort nu mai scapai asa rapido de la mine
Daca mai ajungi prin oras sa stii ca te zic pardon te parasc Îl facem repede... mixer să ai. Este mixer . Tine minte ca sa nu fiu nevoit sa-ti reamintesc . Avem de faurit ceva in bucatarie cand mai ajungi la Galati . Bucatari instant sa fim si vorba unui coleg Citez " Ca barbatii "
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community