Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Probleme semnalizare, stop frana si lumina marche-arriere

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Salut. Uite ca am primit si eu de la Mosh o "vopsea" noua-nouta (Rosu imperial, de s-a astupat vopsitorul) si mi-am dat seama in seara asta ca nu am semnalizari (e prima iesire dupa vopsire). Nu numai semnalizari ci nici stop pe frana si nici lampa de marche-arriere.
Ma puteti ajuta?

Va multumesc mult! in fata iti merge semnalizarea?
daca da, atunci totul e din mufele de la stopuri (scoti stopurile, cureti contactele mufei, dai cu putin ulei, pui inapoi)

masina a fost toata demontata pentru vopsit? Nu am semnalizari nici pe fata. Am lumini pe fata si pozitii si pe fata si pe spate. Nu merge nici avaria.
La vopsire probabil ca a fost desfacuta la modul sumar, nu a fost dezechipata total.

PS: acum 2 ani am montat un stop suplimentar pe frana (o lampa). |Este posibil ca daca aia e arsa sa nu mai mearga toate astea? Mai ai releu de semnalizare? Sau o fii facut picioare cit o stat la vopsitor? da jos bornele bateriei.
verifica panoul de siguranta, scoate fiecare siguranta si da jos oxidul de pe ea, dupa care cureti si locasul in panoul de siguranta. Ungi putin cu ulei, si pune totul inapoi.

Ma gandesc ca nici plafoniera nu iti merge.

Daca totusi problemele nu s-au rezolvat, pentru semnalizare vezi daca firele semnalizarii sunt puse la bec(cel din far) cum trebuie. La mine firele sunt asa: maro vine in lateralul soclului becului de semnalizare, iar verde vine in capul soclului becului.
Daca aici totul e ok...atunci treci sa verifici releul de semnalizare. In partea dreapta a volanului, sub bord, ai prins cu un surub...o cutiutza neagra pe care ar trebui sa scrie Releu Semnalizare(e o cutiutza mai mare). Vezi daca mai exista, de verificat nu stiu cum se poate verifica. Eu am cumparat altul.
Pentru stopuri....daca tot nu functioneaza, atunci scoti stopurile(banuies ca stii cum se procedeaza), dupa care cureti mufa aia, dai cu putin ulei, cureti de oxid si suportul becurilor, dai cu putin ulei, si pui totul inapoi. Stopul il pui la loc doar in momentul in care l-ai probat si e OK.
Verifica si cele 2 fire de masa ( - ) prinse in locasul fiecarui stop cu un surub. Vezi daca sunt stranse bine, sau daca mai exista. Poti pune putin ulei si peste ele, sa nu ai probleme cu oxidarea in viitor.

Daca totul e OK si in spate...dar tot nu iti merge....atunci:
verifica mufele care merg spre sateliti, verifica satelitii, vezi sa nu ai mufe desfacute pe sub bord, verifica si mufa care merge la stopuri, trebuie sa fie undeva sub mocheta, in acea traversa care trece dintr-o parte in cealalta a masinii(mufa o poti trage in spate linistit ca sa o poti verifica). O desfaci de 2-3ori, pui putin ulei, si vezi ca toate firele sa fie la locul lor.

Cam astea mi-au venit in minte, caci si eu am avut probleme electrice in ultima vreme.
Sper, totusi....sa rezolvi din tabloul de sigurante totul.



P.s: cica siguranta albastra e cea cu 'buba', a 3a de sus. Eh.... se pare ca de la tabloul de sigurante a fost. Numai ca gagica mea si-a bagat aseara mana in tripla de pe stanga si acum nu mai pot face de nici un fel sa functioneze pozitia pe stanga.In rest merge tot. Si-n afara de faptul ca trebuie sa caut alta mufa mama pentru placa cu becuri...e perfect.

Multam fain si La multi Ani!
Multi km fara probleme...CU OLTCITUL!

shoricelu

PS: bine...bine... daca v-ati lua alta masina, urarile raman valabile...da'si pierd din sentiment! scoate tot stopul, si vezi mufa aia. Probabil nu face contact cum trebuie, se mai intampla. Aia a fost...dupa ce am reparat tabloul, acum e mufa de la tripla. Rezovabila. Va multumesc mult. LMA pe 2007!! Stie cineva de ce mi se aprind foarte slab becurile marchariere? Asta sa fie un semn ca e pe duca sonda ?Am umblat si la triple si nimic. Legatura la masa imperfecta.
S-ar putea sa fie dusa si contactorul de marchearriere.Scoate cele doua fire care vin de la cutie(alb-gri),uneste-le,bag-o in marchearriere,pune contactul in treapta a doua si vezi daca se aprind lampile
Scoate cele doua fire care vin de la cutie

Cum dau de ele ? Bagi nasucu pe partea stanga a cutiei si vezi sonda. De la ea pleaca doua fire care se cupleaza undeva deasupra cutiei intr-o priza. Scoti priza si faci manevra. Mi se pare ca e pe cablajul cu senzorii de frana.
bytzu1 a scris:Stie cineva de ce mi se aprind foarte slab becurile marchariere?
Ai un curent de intoarcere pe traseu si circuitul se inchide prin alta parte decit prin cea care trebuie.

Verifica pe triple sa fi pus becul de STOP-Pozitie cum trebuie sau lamelele de pe fundul soclului de bec sa nu faca scurt intre ele.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Instalatia electrica Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community