Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

L'age d'or

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
http://www.youtube.com/watch?v=gK40UlBn8Mo&feature=related

Pe alocuri exagereaza (romanii erau fericiti - in a doua jumatate a domniei lui Ceausescu au inceput presiunile vizibile sau mai putin vizibile ale altor state, in speta SUA + URSS-ul lui Gorbaciov, despre care a si spus Ceausescu ca ,,va distruge socialismul" si care era agentul SUA + Europa de Vest fiindca nici unul din acesti actori (statele sunt considerate actori in geopolitica, pentru cei ce nu cunosc) nu aveau interesul ca Romania sa devina o mare putere in aceasta zona. Problema aceasta s-a vazut cel mai concludent in 1939 (Pactul Ribbentrop-Molotov) si in august 1940 (ultimatum-ul URSS-ului adresat Romaniei). Romania trebuia sa fie un stat tampon, fiindca asa cum exista teama fata de Prusia/Germania ca se poate intari si deveni o amentintare pentru vecini, indeosebi Franta si Imp. Austro-Ungar la fel se petreceau, si inca se petrec, lucrurile si cu Romania. Ceausescu, Antonescu, Regele Mihai (din nefericire pentru statul roman (Romania dodoleata - visul secular de la Mihai Viteazul incoace si chiar de la Dacia lui Burebista) regele Mihai a fost o fire slaba, incapabil sa ia deciziile corecte chiar daca pentru acestea se platea un pret scump, dar cel putin ar fi putut intarzia invazia stalinista din timpul razboiului si a perioadei imediat urmatoare pana la data fatidica de 30 decembrie 1947 (chiar nu inteleg, de fapt inteleg dar sunt indignat ca un bulevard sa poarte aceasta denumire care ne aminteste de un moment istoric tragic pentru poporul roman), bunicul sau Regele Ferdinand (intemeietorul visului national), unchiul sau Regele Carol, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mari patrioti si nationalisti, s-au straduit sa salveze tara din momentele de grea incercare, sa scuture jugul strain care ne apasa odata cu cristalizarea primelor formatiuni statale romanesti si sa ofere romanilor gloria de care au fost si sunt lipsiti.
Insa asa cum spuneam mai inainte, adevaratii vinovati pentru situatia romanilor din toate vremurile si cu atat mai mult acum au fost si sunt agentii straini infiltrati printre noi si care sunt foarte dificil de identificat.
Pe de alta parte, se spune ca istoria ar trebui sa fie obiectiva si obiectiv scrisa - dar acesta este imposibil de realizat fiind o iluzie fiindca aceasta este un instrument in mainile grupului aflat la putere pentru a-si fundamenta pozitia. Insa istoria de care vorbesc este asa numita ,,istorie oficiala, conventionala", istoria scrisa in manuale, carti etc., din fericire mai exista o istorie mai putin cunoscuta publicului larg numita ,,istoire alternativa" adica istoria bazata pe bagajul de cunostinte al persoanelor care au studiat independent evenimentele petrecute ale caror consecinte se mai vad inca. Acestia dorind sa inteleaga care au fost cauzele reale pentru situatia prezenta au cautat si gasit informatia in diverse surse (locatii). Putem conchide, fara teama de a gresi, ca istoria reala este data de istoria alternativa. Aceasta ar trebui studiata temeinic de fiecare dintre noi. Ar trebui sa nu mai plecam urechea la diversi dubiosi istorici, analisti de tot felul care apar cu miile la diverse emisiuni televizate si de radio indoielnice si de propaganda ale unor grupuri precise care nu vor sub nici o forma decat propasirea lor pe seama poporului roman si care nu sunt decat niste sateliti ale altor grupuri mai solide din afara granitelor nationale.


Marele istoric al religiilor, Mircea Eliade, in mod independent fata de mine a sustinut ideile care imi incoltisera in minte dupa multa vreme de la stingerea sa din viata. Fie-i tarana usoara!

“Printre neamurile fara noroc, ne numaram în frunte noi, Romanii. Ca sa supravietuim în Istorie, ne-am istovit mai mult decat s-au cheltuit alte neamuri ca sa cucereasca pamantul. Nicolae Iorga spunea ca nenorocul ni se trage de la Alexandru Machedon : în loc sa-si ridice privirile spre Miaza-noapte si sa uneasca toate neamurile thracice într-un mare imperiu, Alexandru s-a lasat atras în orbita civilizatiei mediteraneene si, ajuns în culmea puterii, s-a îndreptat spre Asia. Thracii care, dupa spusa lui Herodot, erau «cel mai numeros popor dupa Indieni» au pierdut, prin Alexandru, singura lor sansa de a intra în istoria universala ca factor autonom; ei au contribuit la facerea Istoriei, dar în numele altora: în numele Imperiului Roman sau al Bizantului, prin împaratii pe care i-au dat cu prisosinta atat Rasaritului cat si Apusului. Dar Nicolae Iorga a înteles admirabil consecintele îndepartate ale gestului lui Alexandru Machedon: uriasul rezervor de oameni, energii si mituri pe care îl constituia spatiul balcano-carpatic, nu si-a mai putut gasi de atunci prilej de a intra masiv si de-sine-statator în Istorie. Politiceste Thracii au pierit fara urmasi…
O mie de ani în urma, a avut loc ceea ce putem numi pe drept cuvant o catastrofa de incalculabile consecinte pentru istoria Romanilor: Slavii au ocupat Peninsula Balcanica si s-au întins pana la Adriatica. Marea unitate etnica, lingvistica si culturala pe care, în pofida tuturor navalirilor barbare, o alcatuia romanitatea orientala (care se numea, chiar din secolul IV dupa Christos, Romania), a fost definitiv sfaramata. Neamul Romanesc se va forma pe o întindere imensa – din Balcani si pana în muntii Tatrei – dar destinul lor politic va fi limitat la Dacia. Politiceste, romanitatea sud-dunareana va fi condamnata; ca si Thracia, dupa Alexandru Machedon, Romania orientala va servi destinele altora. Posibilitatile unui organism politic unitar, zamislindu-se în spatiul întregii Romania, au fost definitiv anulate prin asezarea masiva a slavilor în Peninsula Balcanica.
De ce am idolatriza, noi, Romanii, Istoria ? Descindem dintr-unul din «neamurile cele mai numeroase din lume» si praful s-a ales de el, nici macar limba nu i se mai cunoaste. Am facut parte dintr-o Romanie de trei ori mai mare decat Dacia, si «vicisitudinile istoriei» au sfaramat-o definitiv; o mana de Macedoneni trebuie sa plateasca si astazi, cu lacrimi si sange, nenorocul de a se fi nascut Romani. Toata lumea e de acord ca Dacii se aflau asezati pe pamantul nostru cu cel putin o mie de ani înainte de Christos, si cu toate acestea am fost singurul popor european caruia i s-a contestat dreptul de a stapani tara pe care au locuit-o mosii si stramosii lui.
Istoria Neamului Romanesc n-a fost decat o lunga, necontenita, halucinanta hemoragie. Ne-am alcatuit într-un uragan si am crescut în vifor. Popor de frontiera, luptam si muream pentru toti. Muream, mai ales, platind miopia si neghiobia altora.”

(Mircea Eliade – “Teroarea istoriei” si destinul Romaniei) http://www.youtube.com/watch?v=nh94JRGgDc8&feature=related

Amintiti-va tomna lui 2004 si ganditi-va daca ati ales bine!

Acum ne e teama sa spunem si sa facem ceea ce gandim. Ne e teama de consecinte. Ce rezolvam cu asta? Unde s-au dus? Cand au apus vremurile in care ne adunam fortele ca sa producem o schimbare? Unde sunt liderii? Unde sunt oamenii capabili? Europa, Rusia, SUA se bucura in clipele acestea de ceea ce se intampla in Romania. Daca iesi in strada, la ora asta, si te uiti cu mare atentie vei vedea la tot pasul persoane cu totul obisnuite, neiesind cu nimic in evidenta fata de ceilalti dar cu o privire si cu o curiozitate, atentie care iti da de gandit. Acestia sunt, domnii mei, agentii de care vorbeam cu alta ocazie. Acestia sunt instigatorii. Cei care ne dezbina, cei care ne fac sa ne uram recproc. Vedeti vreo deosebire intre ceea ce se intampla acum si ceea ce s-a intamplat in 21-25 decembrie 1989? ,,Alte masti, aceeasi piesa, alte guri, aceeasi gama, amagit atât de-adese nu spera si nu ai teama" ne indemna Eminescu. totdeauna poporul Roman a fost las ... si a iesit si s-a aparat doar atunci cand i-a ajuns cutitul la os ... de ce ar fi acum altfel ... in plus sunt perfect constient ca tu iei unele erori din articolele de mai sus de bune ... mai citeste ceva istorie si fa-ti propria convingere nu te intoxica cu articole scrise de unul sau de altul .... vezi adevarul dincolo de cuvintele scrise de x sau y despre modul politic in care vad ei istoria ... fiecare jurnalist alege cuvintele si citatele convenabile pentru a sustine ideile celui care il plateste ba poporul roman nu a fost las ... a fost viteaz s-au aparat de cotropitori "dand foc ogoarelor si fugind in paduri" !
noi romanii ...de regula am dat bir cu fugitii ... am fugit intotdeauna unde e mai bine ...tradand aproapele. 23 august 1944 mare moment istoric romanesc ... in care ne-am dat la picioare singuri ...si anume am intors armele impotriva nemtilor ... care din povestirile batranilor pe care i-am apucat ... au fost domni vis a vis de populati civila, insumand femei si copii. rusi ... prietenii nostri de dupa acea data ... taiau femei gravide si purtau copiii nenascuti in varful pustii infipti in baioneta.
din acel moment am devenit prietenul dusmanului si dusmanul prietenului ... iar omul, prin natura sa ... mai tine minte !
revenind la zilele de azi ... chiar daca am fi avut prin absurd oameni capabili ... nu am fi ajuns nicaieri ... pentru ca romanii sunt cel mai neinsemnat pion de pe tabla de sah a lumii. suntem indatorati ... de si daca vindem tara cu tot ce e in ea ... tot nu cred ca ne-am acoperi datoriile ...(exagerez, dar nu prea mult)
Ceausescu a facut ceva, pe langa multe altele, ce nu a facut mai nimeni in lumea asta ... si anume a adus statul la nivel de datorii 0. ceea ce pentru piesele mari de pe tabla ... era un mare impediment.
cum statul ala cat un varf de ac ...sa fie independent si sa nu ai de unde sa il agati ?si atunci au tensionat populatia ...cat sa iasa in strada !
tampit, incult, prost, influientabil ...a dat romaniei in 45 de ani ...ceea ce nu va mai da nimeni de aici incolo.
si mai analizati si razboaiele ...sau dezbinarile de la sine a altor state mari ..sau\si puternice ... vezi urss, iugoslavia,mai in ultima vreme tarile arabe ...vezi sadam si gaddafi... tari care detineau bani ... si unde si-au bagat unii si altii coada, mai exact marii pacifisti, care, intr-un exces de zel pentru apararea populatiei, au mai testat si ei noi arme si tehnologii militare.
asa ca sunt interese mari de afara. si la o scara foarte mica ... e ca si cum te-ai imprumuta la vecinu de 10 mil de lei vechi ... in ideea ca ii dai inapoi in 5 ani ...sau macar o parte din ei ...dar nu ai de unde sa ii dai ...si in acest timp mai te imprumuti ... de inca 10 mil
pai ...atunci .. cand te stii dator la el cu doua sume ...si cu sansa de a te duce si la a al 3-lea imprumut ... nu faci cam ce zice el ? vecine mut mobila, poti sa ma ajuti ? daca nu aveai bani imprumutati de la el ... puteai sa iti bagi picioarele si sa ii zici nu ... cam asa si cu romanica noastra !
din ce in ce imi dau seama ca epoca de aur ...nu s-a numit degeaba asa chiar a fost de aur... ma uitam cand eram mic (clasa 7- ...la reportaje, imediat dupa revolutie ... facute despre luxul pe care il avea ceusescu .... comparativ cu ce saraci erau oamenii acelor vremuri...
acum ma uit la ce lux au hotii, care il intrece cu mult pe a lui ceausescu si ma uit la oamenii cinstiti ...care sunt cu mult mai saraci decat saracii lu ceausescu ! atunci aveau o paine pe cartela ...dar o aveau ...acum nu o mai au nici pe aia ...iar daca cerseste o paine nu i se da e trimis la munca (care din pacate nu prea exista...fiind o tara de agenti comerciali si paznici) , iar daca o fura face puscarie mai multa decat amicul nastase !
dar sa privim partea buna a lucrurilor ! suntem liberi sa injuram si avem de toate in magazine !
cred ca o parte din cuvinte se regasesc si pe alte subiecte ale forumului ... ceea ce inseamna ca sunt consecvent in parerea formata http://www.youtube.com/watch?v=aaOm4IJqHBA&feature=related http://ro.stiri.yahoo.com/incredibilele-pove%C5%9Fti-ale-savan%C5%A3ilor-uita%C5%A3i-ai-rom%C3%A2niei-tu-114117543.html
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community