Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

GSA-ul meu

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Masina Mea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
GSA-ul meu a fost facut pentru Elvetia. In aceasta tara precum si in Austria exista niste norme referitoare la emisiile de noxe ceva mai stricte ca in alte tari.

In principal, in afara de carburatorul Weber modificat, mai avea instalat un sistem RGR, care reintroduc gazele din evacuare in admisie in cazul decelerarilor sau a franelor de motor cand se evacueaza amestec nears.
In mare, acesta este compus dintr-o valva care permite comunicarea intre tubulatura care incalzeste cutia de sub carburator si partea de admisie a aceleiasi cutii.
Valva este actionata vacuumatic de o serie de capsule conectate unele la diverse depresiuni iar alte comandate elctric.
Din pacate, in momentul cand am cumparat masina, sistemul era in mare parte deconectat si nu am reusit inca sa gasesc nota tehnica emisa de Citroen referitor la modificarile facute pe GSA pentru vanzarea in Elvetia si Austria.

CX-ul provine de asemenea din Elvetia si are un sistem similar, functional si pentru care am gasit nota tehnica corespunzatoare.

In manualul service al GSA exista o referire si o descriere a unui sistem de depoluare. Ar fi interesant sa ne spuna kosson daca in manualul service de Axel pe care l-a cumparat prin intermediul meu, exista referire la un astfel de sistem.
eugenro2001 a scris:.
Din pacate, in momentul cand am cumparat masina, sistemul era in mare parte deconectat si nu am reusit inca sa gasesc nota tehnica emisa de Citroen referitor la modificarile facute pe GSA pentru vanzarea in Elvetia si Austria.


Eugen, ai incercat pe forumul asta? http://www.gs-gsa.org/forum/forum.php?forum_id=1

E dedicat gs/gsa, insa e in franceza, dar aici daca vrei, te pot ajuta. Multumesc, stiu forumul, eu unul sunt inscris pe 6 sau 7 forumuri pt CX sau GSA in engleza sau in franceza, deocamdata nu am gasit nici in Elvetia dar mai caut.
Momentan am pus carburator de TRS si am demontat chestiile alea. GSA-ul e inca in lucru dar am avut mototrul pus pe Oltcit sa ii fac rodajul dupa RK. Pe forumul asta era unul care avea manulalul de la GSA in format pdf (azi m-am uitat), asa ca poate gasesti la el ce cauti. Eu am manualul in original pe hartie si pe CD, il am si pe cel de GS, si pe cel special pt Japonia, am si Haynes. Nota tehnica este doar un fascicul care este emis de Citroen cand apar modificari in constructia masinii, cand sunt inlocuite subansamble etc. si sunt adresate service-urilor autorizate. Sistemul de pe GSA a fost o incercare de ameliorare a emisiilor poluante si nici decum o reducere de consum, Daca gasesti documentatia, ma intereseaza si pe mine. Am vazut-o, dar nu am putut pune mina pe ea. Nu am spus ca era pt scaderea consumului. Daca am spus ca in Elvetia si Austria sunt norme maistricte in privinta noxelor si apoi am povestit ce avea masina deosebit fata de modelele normale, am considerat ca s-a inteles de la sine despre ce vorbesc. Am avut si eu un dispozitiv asemanator pe masina(pt depoluare) dar nu mai erau conectate toate furtunele la el si l-am dat jos.
Are cineva ideea cum se conecteaza furtunele intre toate componentele sistemului?

Mai demult am citit pe un site despre o chestie asemanatoare si omu spunea ca putea sa bage socul de tot dupa un anumit timp, motorul functionand putin turat.
Am intrebat si la magazinul de la dimitrov odata de senzorul din motor de sub alternator si mi-a spus tipu de acolo ca el nu stie sa se fi facut oltcituri cu chestia acolo, dar la mine exista. @eugenro2001: Nu exista nici o nota suplimentara, nici o nota in acest sens !
In schimb este cineva pe forum l care am vazut sistemul despre cre vorbesti ! Tot compartimentul motor era plin de tubulete si cpsule asa cum n-am mai vazut la vreun Oltcit !

Sa-mi amintesc numele sau si am sa dau de stire
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Masina Mea Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community