Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

Despre VINURI [split]
Pagina 1, 2, 3  Următoare
 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Bre......
Parcă n-ai fi din zonă viticolă.
Otonelu din 2007 se bea după Paștele de la anu! Și cel mai bun este după 2 ani! Da parcă la Huși nu era otonel..... voai ce aluzie finăăăăă.....

Dacă beciu matale (că hrubă nu i-oi putea spune) n-a văzut otonel curat, ori na, muscat otonel de coasta Ruscăi, ori vrun Riesling, ori niscai Zghihara chetroasa... nu însamnă că nu este pe lumea asta și așa ceva...

Iar otonelu de 2007 se be de Crăciun. Are destul timp să decanteze, bun și așa netratat (bioxid de sulf), dacă ai butoi gros de stejar, ...eventual înfundat și păpurit de una bucată podgorean moșneag di șaptij' di ani - adică tata - ...asta nu permite să intre prea mult aer.

Eventual, în ajunu' Crăciunului, tragi vinu' la canea. Tot să nu intre aeru', că la cât fier are vinuțu meu în el, rujinește cam repejor. Asta, dacăcum am zis, nu l-ai tratat... prostie pe care nu prea o fașim...

Pe-astea parcă le știai... sau nu ?

Că... alții... poate au beci mai mare. Asta tot ca aluzie fină.

Hai noroc! Bună,
De Crăciun se bea Boujolais Nouveau (iamii).
Otonelu' minim 2 ani. Poți bea și mai repede da este păcat. Ca și comunismu în Elveția.
Cu stimă, Lasa bojole-ul... ala e cu treaba lui ... e semi-spumant (da, exista si asa ceva), si... mai mult ca shampanie la tort se bea... io zic de un vin alb pluri-valent (nu musai la peshte sau branza, cum se cere vinul alb)

'ai noroc !
Zephirus a scris:Lasa bojole-ul... ala e cu treaba lui ... e semi-spumant (da, exista si asa ceva), si... mai mult ca shampanie la tort se bea... io zic de un vin alb pluri-valent (nu musai la peshte sau branza, cum se cere vinul alb)

'ai noroc !

Bună,
Sintax error. Nu e semispumant. Bea și vei vedea.!
Tot offtopic. Ei na, că m-ai făcut curios. Trec pi la vale pi la cramă să mă lămuresc...

Io știam că beaujolais-ul are la bază pinot-gris... posibil să fi încurcat nițăl bidoanili... să videm daca tot vorbim de vinuri...mie imi place grasa de cotnari. io beau bere bere+cola ai incercat? bere+rom e mai ok decat bere+colaps....
Zephirus a scris:Ei na, că m-ai făcut curios. Trec pi la vale pi la cramă să mă lămuresc...

Io știam că beaujolais-ul are la bază pinot-gris... posibil să fi încurcat nițăl bidoanili... să videm


Bună,

A vorbi de bere la topicul despre vinuri e ca și cum ai vorbi de logan la topicul de mașini de raliu.
Și dacă tot sunt inițiator d etopic prin grija adminului vă rog să vorbim despre vinuri aici.

Cât despre vinul sus amintit se poate spune că este un vin foarte interesant. În primul rând că nu este un soi anume ci este o regiune anume în care datorită condițiilor geocklimatice vinul are această dezvoltare. Majoritatea soiurilor de acolo sunt roșii așa că pinot gris.....
Mai mult acest vin s econsumă în maxim 2 luni de la "fabricație" iar companile de transport aeriene, navale și terestre au planificate luni bune înainte transporturile deoarece toți producătorii din zonă trebuie să expedieze cantități uriașe în mai puțin de 1 lună! Practic pentru ceilalți prețurile cresc exploziv la transporturi (mai ales aerian) deoarece toate transporturile sunt concesionate deja.

Ca gust poate fi întâlnit și în regiunea Vrancei la podgoriile din Vârteșcoiu (nu râdeți). De obicei este un vin plin. Fie că este sec fie dulce este caracterizat în special de buchetul special. Ușoara aciditate este sesizată datorită prospețimii vinului. Contrar, otonelul este caracterizat de aspectul stabil al lui (de aia trebe 2 ani!).
Cu stimă,
danf a scris:[A vorbi de bere la topicul despre vinuri e ca și cum ai vorbi de logan la topicul de mașini de raliu.


Hai, hai, vezi ca exista si asa ceva. Logan de raliu adica. Are si 95 CP. Si n-are ABS. Si costa 25.000 de euro.
Ups! Sunt off topic. On topic. Eu sunt fan vinuri. De orice fel, numai bun sa fie. Doar ca nu ma pricep la "detalii tehnice". Asa ca citesc cu interes topicul asta. Si salivez in sec la munca. Peste tastatura. Continuati! Adrian si de unde ma rog iei mataluta grasa de cotnari. Sunt curios sa aflu pentru ca, acest vinisor, nu se scoate pe piata. Informatia este direct de la hrubele Cotnariului. Ce este pe piata este o baza de vin prost, alb , de consum "imbogatit" cu diverse miroase. Suprafata cultivata cu struguri de grasa este de aprox. 1 ha. Vinul se pastreaza numai pentru prezentari si valoarea istorica a soiului. Ah, mai merge cate 1l - doi la protocol.
Cat despre boaujolais s-ar putea sa fie cum zice Danf. Personal n-am baut niciodata si nu cred ca exista. In schimb am baut vinuri de Beaujeulais inclusiv gustat Le Nouveau.
Asta din urma se bea la 17 nov. fiecare an de ziua acestui vin. Este un vin rubiniu dintr-o vita specifica cu struguri cu multa apa si putin zahar, cu tarie nu mai mare de 10. Podgoriile sunt undeva pe malul stang al Saonei in jurul Villfranche Sur Saone pe soluri granitice, cu coline line dar cu asolament bun cam 200 de zile pe an. Datorita aciditatii crescute fermentatia, la ce se imbuteliaza, se cam taie artificial. Ce ajunge in lume (vezi Discovery - vorba lui danf) cu avionul este cu totul altceva decat ce se serveste la botul calului , de la slavina. Oricum este cel mai prost vin al zonei! Podgoriile (de unde si numele) se intind pana la Beaujeu Village zona in care vinurile sunt tari (14 ) tot rubinii dar cu alt standard decat Nouveau-l.
Chiar ma tenteaza sa deschid un topic despre bere! Ce zici Bogdane? Bună,
Denumirea Boujolais Nouveau depinde de dialectul din zonă, așa că poate fi și cum zice domnul comnean. Oricum eu știam că e o regiune viticolă importantă, dar o să mai verific. Evident ca tot ce ajunge pe piață și costă sub 30 eur sticla nu este cel mai bun vin din soiul respectiv.
Despre grasa de cotnari are de asemenea perfectă dreptate. Dar eu știam că sunt 2ha. O fi scăzut între timp. Dacă chiar vreți să gustați așa ceva se găsește la protocol armata română de la nivel de general în sus. În rest trăiască aromele alimentare. Apropo și aroma de otonel se face simplu cu coriandru (unde mai pui că e plantă medicinală și face bine la stomac ). Așa că ce vă prostesc ăștia cu otonel eftin e marfă contrafăcută.
Cu stimă, Ca tot e vorbe de vinuri,hai sa ve spun si eu ceva legat de subiect.Acum,ca mama e pensionara si a lucrat in domeniu,va pot sune niste chestii interesanta.
Se ia ca exemplu un vin:Busuioaca de Bohotin.Acest soi de cultiva doar la Bohotin,pe o coata de deal si atit.Am avut ocazia sa vad si cum arata un chiochine de struguri din soiul asta.Ei bine e ceva intereant.Acum ceva ani in urma,un coleg de serviciu si prieten cu mine stiind ca imi place respectivul soi de vin si fiind intr-un local ,a cumparat 2 sticle de 750 frame.Dupa ce am gustat era sa ai dau in cap cu el.Unde era fabricat?Va spun eu.La Vincon Vrancea.Ce naiba cauta acolo nu inteleg.Era groaznic.Tot o data mai precizez ca din respectivul soi se vind pe piata din tara mii de tone de vin din acesta.Cum de se ajunge la o asemenea cantitate?Simplu.In momentul producerii se hotaraste.Cite mii de tone trebuie fabricate.Se ia mostra,se analizeaza.Se vor adauga coloranti,eventual alcool pt obtinerea tarii alcoolice.Si gata.Am obtinut vinul.Ce va spun eu acuma se facea pe vremea lui Ceausescu.Acuma vinul se face din ce diriti dumveavoastra si cite o data se mai face si din struguri.In concluzie sa nu imi spuna mie cineva ca a bautl,de exemplu Murfatlar facut de Vinia Iasi ca e un mare mincinos.Important in obtinerea unui anumit soi de vin este PAMINTIL pe care e cultivata respectivul soi de vie.Concret:Busuioaca de Bohotin va produce si in Oltenia,dar:culoarea,aroma,taria vinului respectiv nu va mai fi aceeasi,ca atunci cind provine de acolo de unde ai vine si numele.
Precizare:cei care au fost le Zugreni anul asta au baut de la mine vin de colectie.Multi au vazut recipientul din care a curs respectiva licoare. Danf eu am amintit numai despre Nouveau care este foarte slabut si care este specific numai zonei de la Bois de Saone la Villfranche Sur Saone si care se produce ca vin foarte tanar de consumat rapid. Mai sus pana la Beaujeu Village sunt vinuri cu pretentii. De fapt isteria cu Nouveau este un soi de October fest (na ca tot la bere imi este capul) foarte frumos vandut si mediatizat. In aceeasi zona sunt si vinuri foarte bune dar care se consuma tinerele, dupa 5 ani nemaiavand valoare oneologica. Idealul de perioada de pastrare este de 3 ani dupa depozitarea in barriques. Oricum aceste vinuri sunt de cursa lunga, cu buchet placut fructat de un rubiniu placut ochiului. Acopera cu succes pretentiile unui pranz cu carne rosie. A se consuma cu moderatie. Bună,
@DanH: Unde mai pui că au tupeul să scrie DOC și DOCC pe sticlă
Și dacă vă uitați pe sticlele de Jidvei veți vedea SC Jidvei SRL. Și aștia cumpără vin de masă de la Vincon și îmbuteliază La JIDVEI! După cercetările mele singurii care cât de cât mai respectă ceva sunt Beciul Domnesc, Vinia și Pietroasele. Evident și de la ăștia ignorați soiurile comerciale.
Cât despre vinurile de colecție...dacă nu vă pricepeți și nu ați băut așa ceva mai bine renunțați. Vi se va părea cel mai prost vin posibil.
Cu stimă, Ar mai fi sigur Domeniile Segarcea cu doar doua soiuri Cabernet Sauvignion si Pinot Noir. Incercati ca merita. Fiolele de .75 pe undeva la 30 RON. De Zaraza ce spuneti ??? Tot asa marketing peste marketing..?

"Pentru adevaratii domni din Romania, numai Respect"
Iulius_je a scris:De Zaraza ce spuneti ??? ...

Cel cu 5 stele e rezonabil, desi, tot prin alchimie se obtine. Intrebare: dar de Feteasca Neagra de Valea Calugareasca stiti ceva pro/contra? Ca-l stiu de vin bun... si m-ar dezamagi sa aflu ca-i doar o adunatura de chimicale. Majoritatea vinurilor se fabrica dupa reteta, cu apa, alcool, colorant alimentar, aromatizanti, stabilizanti, etc, practic e un alcool doar ca difera aroma, este identic cu coniacul, doar ca ala are concentratia mai mare, sau cu visinata.
Bauturile naturale costa foarte mult, un coniac adevarat este deosebit de scump. Despre vinuri la fel. Orice e vin de masa sau superior este obtinut din reteta. Vinurile din struguri sint clasificate ca DOC, DOCC, DOCC-CT, etc.
Berea este aproape exclusiv facuta in acest sistem. Difera doar taria, mirosul, aroma, CO, etc. La bere fara nici o diferenta se bea acelasi lucru, este diferita doar ca tarie, gust, brand si pret. Berea nu se mai fabrica traditional de multicel.
Explicatia este foarte simpla. Costurile sint mult mai mici, iar produsul nu se strica. Pe cale traditionala, si berea si vinul, dintr-o mica greseala se pot compromite, poti rata sarje intregi de bautura din aceasta cauza. Pe vremuri zicea cineva ca la fabrica de bere Grivita putea a borhot de la 10 km, acum a fost un prieten in practica la cei ce imbuteliaza Stella Artois, totul e curat, imaculat, recipienti mici, nici macar cale ferata nu era acolo sa vina vreo materie prima. Singurul vin care mai e natural e ala facut la tara si pe care l-ai facut tu cu mana ta. Poti sa te risti sa iei de la cienva necunoscut care vinde la marginea drumului dar nu stii unde l-a tinut, ce zahar a bagat in el, cum l-a diluat.
Decat vin din chimicale mai bine o cola, 'poti sa conduci si sa bei' Bună,
NICIODATĂ un vin de casă nu va avea calitatea unui vin de cramă! E ca și cum ai spune că tu acasă poți obțnei oțel superior celui din industrie. A încercat și Mao.....
Cu stimă, 1) Am zis doar mai natural, nu mai bun calitativ, depinde si cine il face.
2) Cu stima, nu ai gustat din productia proprie (adica a familiei ).
Te poti decide doar in urma degustarii, cativa italieni au facut-o si au ramas concluzia este? dulce-i vinu,dulce-i vinu...dar mai dulce-i mandra mea Din punct de vedere al criteriilor eonologice un vin facut in casa este o zeama de struguri fermentata. Dar asta nu inseamna ca unii dintre noi/voi nu au un vinisor buuun de cursa lunga home made.
danf a scris:Bună,
NICIODATĂ un vin de casă nu va avea calitatea unui vin de cramă! E ca și cum ai spune că tu acasă poți obține oțel superior celui din industrie. A încercat și Mao.....
Cu stimă,


Sabiile samurailor nu se pun la socoteala, ca veni vorba de oțel home-made, nu? eu nu-mi explic o chestie citita azi pe o sticla de vin: vinul era tamaioasa de pietroasa, iar pe eticheta din spate scria "vin import italia; imbuteliat...pe undeva prin romania
batranul a scris:eu nu-mi explic o chestie citita azi pe o sticla de vin: vinul era tamaioasa de pietroasa, iar pe eticheta din spate scria "vin import italia; imbuteliat...pe undeva prin romania
Este exact ca si cu maceshele. Se culeg din RO, pleaca in occident si se reintorc sub forma de gemuri => ne recumparam produsele la preturi MARI. E specific afacerilor noastre "infloritoare".

MĂCÉȘ, măceși, s.m. Gen de arbuști cu spini, cu flori roșii, trandafirii, galbene sau albe și cu fructe roșii; trandafir sălbatic, cacadâr, rujă, răsură2, rug1. (Rosa). [Var.: măciéș s.m.] – Et.nec.
iulicuta2000 a scris:concluzia este? dulce-i vinu,dulce-i vinu...dar mai dulce-i mandra mea
comnean a scris:Adrian si de unde ma rog iei mataluta grasa de cotnari. Sunt curios sa aflu pentru ca, acest vinisor, nu se scoate pe piata. Informatia este direct de la hrubele Cotnariului. Ce este pe piata este o baza de vin prost, alb , de consum "imbogatit" cu diverse miroase.


deci de aia in ultimul timp e mai mult apa chioara...mai ales dupa 2001 incoace...pina nu demult am mai avut vreo 2-3 sticle in rezerva din 96 si 97....daca aveam si eu informatia asta mai devreme nu le deschideam...inca. Bună,
Măi Adriane pe vremea lu ăla nu găseai nici atâta! De fapt grasa de cotnari nu s-a mai comercializat de prin 70 încoace și mă îndoiesc că la sticlă în condiții normale ai fi putut să o păstrezi (adică trebuia o pivniță cu temperatură constantă și umiditate controlată)!
Cu stimă, Pai atunci, mergem pe astalalta parte. Dintre vinurile din comert, sunt de acord cu Nea' Adrian. Cotnari e cel mai bun. Are un gust aparte.
Imi pare rau totusi ca, nu am avut niciodata ocazia sa degust un vin adevarat.... Danf - grasa de cotnari nu s-a comercializat niciodata. S-a utilizat , chiar la protocol, numai la MAPN de la general in sus (foarte rar) , ceasca si cativa acoliti, IPS care era, si cam atat. Si pe la expozitii nu s-a prezentat decat hors concours si asta pentru ca daca se punea problema de livrare nu aveau de unde sa stranga nici macar o cisterna pe an.
Adrian probabil ca ti-au placut tie mai mult aromele din acea perioada!
Iulius "Cotnari e cel mai bun. Are un gust aparte.
Imi pare rau totusi ca, nu am avut niciodata ocazia sa degust un vin adevarat.... " Credeam ca discutam despre vinuri nu despre podgorii. Nene Comnean, era vorba de sigur de grasa de cotnari, acelasi vin la care se referea si nea Adrian-ar.
Din cate inteleg, din ce se scrie pe aici, probabil e o proasta imitatie a adevaratului vin care azi nu se mai produce. Ei bine, pe sticla scrie mare COTNARI, asa ca de..... noi sa fim sanatosi
Iulius_je a scris:... Ei bine, pe sticla scrie mare COTNARI, asa ca de..... noi sa fim sanatosi

Wow,
Dacă doar atâta trebuie , am și eu niște sticle pe care scrie Martel de vânzare...eftin...
@ comnean. Nu neg faza cu comercializatu..nu dețin date atât de demult...
Cu stimă,
Iulius_je a scris:probabil e o proasta imitatie a adevaratului vin care azi nu se mai produce.
danf a scris:Bună,
Măi Adriane pe vremea lu ăla nu găseai nici atâta! De fapt grasa de cotnari nu s-a mai comercializat de prin 70 încoace și mă îndoiesc că la sticlă în condiții normale ai fi putut să o păstrezi (adică trebuia o pivniță cu temperatură constantă și umiditate controlată)!
Cu stimă,


cind am spus rezerva m-am referit la dulapiorul cu bauturi din casa...sau mai simplu ,la raftul pe care tin alcolicele....nu la la nu stiu ce rezerva de stat,etc,etc...
dupa cum spune si Comnean,au avut arome cmai puternice ca cele de mai noi produse....desigur toate aceste calitati depind si de vremea din sezonul respectiv...si asa ajungem la diferente...anul asta producatorii de vin au anuntat ca se va produce mai putin vin dar mai de calitate datorita caniculei..bla,bla,bla....in ceea ce ma priveste am sa urmaresc sa apara grasa de cotnari in rafturile magazinelor din productia 2007. Bună,
Măi băieți noi chiar ne răcim gura degeaba pe aici?
Poți aștepta mult și bine din partea mea!
Cu stimă, Danf
Pentru restu' ,cred ca am deschide mai bine un topic despre Coca Cola sau mai rau despre apa minerala.
Pai haideti sa vedem ce inseamna grasa de cotnari vanduta la conaisseurs:
1. Grand Sommelier 1979 - 111 EUR
2. Grasa fara pretentii 1979 - 67EUR
3. Grand Sommelier 1989 - 148 EUR
4. Grains Nobles (doza mare de mucegai nobil pe bob) 1989 - 107EUR
5. Grasa fara pretentii 1984 - 37 EUR
6. 2000 Award - 15 EUR
7. 2000 Grasa fara pretentii - 6.6 EUR
8. Grains Nobles VSOC CIB 2003 - 23,15 EUR
9. Posirca de VINIA sau ROMAN - 5,7-6,5 EUR
Din cate imi amintesc eu , in comert nu stiu daca esra mai scump acest vin de 3-4 EUR.
Mai vorbim despre vinul Grasa de Cotnari cumparat de la aprozar? @ Danf si comnean. Eu nu va cred, mey. Dovada, dovada, pe masa, desfacuta pentru expertiza. Dupa prima sticla, pardon, expertiza, mai vedem. Asa, pe vorbe goale, n-are rost sa discutam.
comnean a scris:2. Grasa fara pretentii 1979 - 67EUR
Sentimentul ca ai langa tine o femeie adevarata...
PRICELESS

Imi cer scuze pentru off-topic comnean & danf ,domnilor cine a zis ca va raciti gura de pomana? eu va cred ce spuneti de vinurile de colectie (daca pot sa le numesc asa) insa eu am facut referire la vinurile care se gasesc in comert,alea pe care mergi si le cumperi de la magazin. Voi ati descris soiul cel mai super-super ,eu am vorbit de cel de consum,la indemina oricui. daca ai fi citit cu atentie ai fi constatat ca :
5. Grasa fara pretentii 1984 - 37 EUR
6. 2000 Award - 15 EUR
7. 2000 Grasa fara pretentii - 6.6 EUR
9. Posirca de VINIA sau ROMAN - 5,7-6,5 EUR
Care nu sunt de colectie. Ai vazut mata la aprozar asa ceva?
Iar cat priveste soiul - soiul este acelasi , strugurii se numesc dupa vin si nu vice versa. Toate cele enumerate de mine sunt din soiul Grasa de Cotnari, numai calitatile oneologice ale vinului difera, de la an la an , asolament efectiv , mucegai, perioada de coacere etc.......
Din cate mi-amintesc eu, nu am vazut in pravalii pseudo grasa de cotnari la pret mai mare de 7RON butelia.
Iar UE nu poti patrunde pe o piata si asa exclusivista, chiar cu vinul cel mai prost, daca nu are cele cateva caracteristici oneologice de baza recunoscute.
Te-ai lansat cu zama cu arome - ai pus-o! pai io zic ca am citit destul de atent...acum daca tie ti se pare normal sa bei 2-3 sticle de vin la 37 euro bucata...bravo tie! eu nu ma pot ridica atit de sus si de aceea ma multumesc si cu posirca din comert cind imi vine pofta de ea. Se pare ca ori nu citesti atent ori nu vrei sa intelegi. Aici discutam despre vinuri si nu despre posircasau despre ce bea fiecare. Nu scrie nici unde la constitutie sau in posturile mele ca mi s-ar parea normal sa beau 2-3 sticle la 37 EUR. Decat sa beau posirca prefer sa ma abtin sau sa beau ceva intr-adevar bun, daca imi permit, sau sa ascult de ceea ce imi spun altii care se pricep. De exemplu nici grasa de aprozar nu am baut si nici grasa autentica pentru ca nu am avut de unde sa-mi fac rost de ea.
Oricum topicul era despre vinuri si nu despre ce-si permite sa bea fiecare.
Cat despre posirca cu chimicale n-ai decat sa o consumi sanatos atunci cand ti se face dor de ea dar retine ca pateul si stomacelul sunt grav afectate.
A se consuma cu moderatie, seulement pour les conaisseurs.
comnean a scris:
A se consuma cu moderatie, seulement pour les conaisseurs.

Referitor la chimicala,pr vremea lui raposatu cind ma duceam in oras cu prietenii la un restaurant pe cit de vechi pe atit de vestit in Romania, luam cele mai ieftine vinuri.Asta nu din cauza ca nu erau bani ci tocmai pt ca nu aveau conservanti in ele.Asta o stiam din sursa sigra.Pe atunci se trata vinul cu sulf,acuma.........pun mii de chimicale care de care mai naspa.De aceea beau doar din sticle de acelea care sunt cu dop de pluta si care mai au si sigiliu de ceara snurulet de ala misto. Adica din alea de care pomenea Comnean.Si uite asa bea omul mai putin si de calitate.Dar mai fac o precizare:nu ma dau in laturi sa beau ceva natural home made,de la persoane de incredere,care fac vinul chiar din struguri.
comnean a scris:Se pare ca ori nu citesti atent ori nu vrei sa intelegi. Aici discutam despre vinuri si nu despre posircasau despre ce bea fiecare. Nu scrie nici unde la constitutie sau in posturile mele ca mi s-ar parea normal sa beau 2-3 sticle la 37 EUR. Decat sa beau posirca prefer sa ma abtin sau sa beau ceva intr-adevar bun, daca imi permit, sau sa ascult de ceea ce imi spun altii care se pricep. De exemplu nici grasa de aprozar nu am baut si nici grasa autentica pentru ca nu am avut de unde sa-mi fac rost de ea.
Oricum topicul era despre vinuri si nu despre ce-si permite sa bea fiecare.
Cat despre posirca cu chimicale n-ai decat sa o consumi sanatos atunci cand ti se face dor de ea dar retine ca pateul si stomacelul sunt grav afectate.
A se consuma cu moderatie, seulement pour les conaisseurs.


daca ar fii sa ne uitam la compozitia oricarui produs am ramine flaminzi si seteosi....imi pare rau ca am intervenit in discutia asta academica despre tehnologia vinului...daca chiar eram curios de aceasta treaba vorbeam cu nevastamea ca doar din asta si-a luat licenta....eu am crezut ca discutam despre vinurile pe care le mai tragem la masea atunci cind ne vine pofta... Adrian, unde am scris eu despre tehnologia producerii vinului?
Si daca , doamna ta, intr-adevar si-a dat licenta in asa ceva, de ce incerci sa ma faci sa cred ca nu vorbiti ! ori ca sunteti certati!
Iar mai apoi trasul la masea este un obicei urat, dezgustator si nu are nimic in comun cu oneologia! E preferabil trasul din masea
Apropos pe la Midvinis si Paulis se mai face ceva? Te intreb asta pentru ca am vazut ca la locatia ta scrie Arad.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Cafenea Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community