Pagina de start
www.oltcit.ro (Oltcit, Dacia, ARO)
 
 Întrebări frecvente   Căutare   Membri   Grupuri   Înregistrare 
 Regulament   Profil   Mesaje private   Autentificare 

etrier spate

 
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Sistemul de franare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Mesaj
Salutare, am constatat azi cu stupoare ca nu se mai gasesc pe nicaieri in Bucuresti garniturile de la etrierii spate, nici pistonasele teflonate. Acum 2 ani cand mi-am facut RK la etrierii spate mi-am luat pe stanga teflonati noi iar pe dreapta(ca m-am zgarcit la bani)din aceeia metalici. Buba e ca tot am probleme pe dreapta iar tanti de la magazinul de pe Turda mi-a zis ca e din cauza garniturilor...Pai cum vine asta, pe stanga pistonasele circula usor,cu garnituri luate in aceeasi zi cu cele de pe dreapta si din acelasi loc si pe dreapta bag leviere o data la 2 saptamani? Banuiesc ca e aceeiasi problema care o are si Dacia la etrierii fata,tratamentul pistonasului e de 2 lei si prinde puncte de rugina ce nu-i mai permit revenirea. Mai exista vre-un magazin de care sa nu stiu eu si sa gasesc acolo 2 pistonase teflonate si un set de garnituri? Eu am incercat pe Turda,Dimitrov,ACSA Mihai Bravu si Razoare. Multumesc Set de garnituri noi avea dan_alexandru. Pistonase teflonate nici eu nu am mai gasit noi, am pus unul din ala metalic si evident au aparut problemele. De la pistonase e problema. Gaseste macar pistonasele, s-ar putea sa nu fie nevoie sa schimbi garniturile.
costi a scris:... tanti de la magazinul de pe Turda mi-a zis ca e din cauza garniturilor...
Eu zic altceva: demonteaza etrierii, scoate pistonasele si cu mare grija, garniturile; cureti bine, prin "rashchetare" cu o tabla de aluminiu, cele doua shanturi si montezi toate la locul lor dupa o ungere cu lichid de frina. Cand am facut RK la frana spate am schimbat lichidul cu unul marca Dacia DOT4,pe spate scrie ca e facut de Shell Olanda pare-mi-se,si nu am de atunci decat 7000Km. Sa se fi depus deja mizerie in canale?Ma gandesc sa fac rost,nu stiu de unde,de 2 cilindrii SH si sa vad daca la montaj intra usor si poate nu mai e nevoie sa dau garniturile afara. Ce e curios ca pe fata nu am facut nimic la frane si circula usor pistonasele(nici nu sunt expuse la mizerie ca cele de pe spate).Aveti idee unde sa gesesc 2 teflonate vechi care sa nu agate la mana pt spate? cauta mai bine alt etrier spate si ai rezolvat problema!
costi a scris:Ce e curios ca pe fata nu am facut nimic la frane si circula usor pistonasele(nici nu sunt expuse la mizerie ca cele de pe spate).
Explicatia e destul de simpla: pe fatza, pistonasele lucreaza in regim maxim pe cind pe spate, lucreaza "in regim de avarie" cind se circula cu masina goala.
Format forum: Optimizat | LentAfișează mesajele:   
Crează un topic nou, separat de acest topic   Răspunde la mesajele din acest topic    Pagina de start -> Sistemul de franare Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Nu poți crea un topic nou în acest forum
Nu poți răspunde în mesajele din acest forum
Nu poți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu poți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu poți vota în chestionarele din acest forum

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community